Legendarni Lauda v kritičnem stanju po operaciji

Foto: EPA niki lauda
Življenje legendarnega avstrijskega dirkača formule 1 naj bi viselo na nitki.
Oglej si celoten članek

Legendarni voznik formule ena in trikratni svetovni prvak Niki Lauda je moral sinoči na nujno operacijo. Na Dunaju so mu zaradi hude bolezni presadili pljuča, a čeprav so zdravniki povedali, da je poseg uspel, bo njegovo življenje še nekaj dni viselo na nitki.

V sporočilu za javnost je vodstvo bolnišnice zapisalo, da je bila operacija uspešna in da družina prosi za mir in spoštovanje zasebnosti. Nemški in avstrijski mediji dodajajo, da je stanje 69-letnega Laude kritično, saj se prvih nekaj dni ne ve, kako se bo telo odzvalo na poseg.

Lauda se je leta 1976 hudo ponesrečil na dirki v Nürburgringu. Njegov Ferrari je zajel ogenj, avstrijski dirkač pa se je rešil s hudimi opeklinami, ki so trajno zaznamovale njegov obraz. Šest tednov kasneje je na dirki že sedel za volanom svojega bolida. Z zdravstvenimi težavami se srečuje že dlje časa; 1997 in 2005 je moral na presaditev ledvic.

Lauda je svetovni prvak kot voznik Ferrarija in McLarna postal v letih 1975, 1977 in 1984.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.