Legendarni slovenski biatlonec končal kariero z veliko zmago!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bauer je za slovo od kariere postal še državni prvak na tekmi s skupinskim startom.
Oglej si celoten članek

Biatlonci so se konec tedna na Pokljuki pomerili na državnem prvenstvu s skupinskim startom. Naslov najboljšega je osvojil 36-letni Klemen Bauer, ki je najavil slovo od biatlona, v ženski konkurenci je bila najboljša Nika Vindišar.

Bauer (Ihan) je v odsotnosti večine najboljših slovenskih biatloncev kljub petim zgrešenim strelom ugnal mladega Matica Repnika (Ihan), ki je šel v kazenski krog trikrat, za 33 sekund, Lovro Planko (Ihan) je po petih strelskih napakah zaostal 1:09 minute. Med drugimi so na DP manjkali Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan, Alex Cisar in Toni Vidmar.

Foto: Epa Klemen Bauer

Tudi v ženski konkurenci sta manjkali obe olimpijki Polona in Živa Klemenčič ter nekatere druge tekmovalke. To je za zanesljivo zmago izkoristila Vindišarjeva (Gorje). Tudi ona je zgrešila pet tarč, a za slabo minuto ugnala Katjušo Slodej, ta pa je v finišu za desetinko sekunde ugnala klubsko kolegico Elo Sever (obe Brdo) in jo potisnila na tretje mesto.

Bauer se je pri 36 letih poslovil od kariere tekmovalca, potem ko je v svetovnem pokalu debitiral leta 2006, nato pa nastopil na 398 tekmah ter največji uspeh dosegel na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010, ko je zasedel četrto mesto.

Foto: Profimedia Klemen Bauer

S svetovnih prvenstev ima eno kolajno, v Ruhpoldingu leta 2012 je bil z mešano štafeto drugi. Nastopil je tudi na olimpijskih igrah 2006, 2014 in 2018. Na omenjeni tekmi v Vancouvru ga je za las premagal Jakov Fak, ki je takrat še nastopal pod hrvaško zastavo, in osvojil bron.

Letos v Peking Bauer ni potoval, saj zaradi necepljenosti ni izpolnjeval predpisanih pogojev organizatorjev za nastop, zdaj pa se je od tekmovalne športne poti poslovil na najlepši možni način. Z zmago in naslovom državnega prvaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.