Šport > Zimski športi
19580 ogledov

Legendarni slovenski biatlonec končal kariero z veliko zmago!

Klemen Bauer Profimedia
Bauer je za slovo od kariere postal še državni prvak na tekmi s skupinskim startom.

Biatlonci so se konec tedna na Pokljuki pomerili na državnem prvenstvu s skupinskim startom. Naslov najboljšega je osvojil 36-letni Klemen Bauer, ki je najavil slovo od biatlona, v ženski konkurenci je bila najboljša Nika Vindišar.

Bauer (Ihan) je v odsotnosti večine najboljših slovenskih biatloncev kljub petim zgrešenim strelom ugnal mladega Matica Repnika (Ihan), ki je šel v kazenski krog trikrat, za 33 sekund, Lovro Planko (Ihan) je po petih strelskih napakah zaostal 1:09 minute. Med drugimi so na DP manjkali Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan, Alex Cisar in Toni Vidmar.

Klemen Bauer | Avtor: Epa Epa

Tudi v ženski konkurenci sta manjkali obe olimpijki Polona in Živa Klemenčič ter nekatere druge tekmovalke. To je za zanesljivo zmago izkoristila Vindišarjeva (Gorje). Tudi ona je zgrešila pet tarč, a za slabo minuto ugnala Katjušo Slodej, ta pa je v finišu za desetinko sekunde ugnala klubsko kolegico Elo Sever (obe Brdo) in jo potisnila na tretje mesto.

Bauer se je pri 36 letih poslovil od kariere tekmovalca, potem ko je v svetovnem pokalu debitiral leta 2006, nato pa nastopil na 398 tekmah ter največji uspeh dosegel na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010, ko je zasedel četrto mesto.

Klemen Bauer | Avtor: Profimedia Profimedia

S svetovnih prvenstev ima eno kolajno, v Ruhpoldingu leta 2012 je bil z mešano štafeto drugi. Nastopil je tudi na olimpijskih igrah 2006, 2014 in 2018. Na omenjeni tekmi v Vancouvru ga je za las premagal Jakov Fak, ki je takrat še nastopal pod hrvaško zastavo, in osvojil bron.

Letos v Peking Bauer ni potoval, saj zaradi necepljenosti ni izpolnjeval predpisanih pogojev organizatorjev za nastop, zdaj pa se je od tekmovalne športne poti poslovil na najlepši možni način. Z zmago in naslovom državnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.