Šport > Zimski športi
449 ogledov

Mladi Slovenki še naprej navdušujeta

Nika Prevc Epa
Lena Repinc in Nika Prevc zmagovalki na mladinskem festivalu.

Biatlonka Lena Repinc in smučarska skakalka Nika Prevc, to zimo že dvakratna mladinska svetovna prvakinja, sta na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v finskem Vuokattiju slavili zmagi. Repinčeva je zlato kolajno osvojila na današnji individualni tekmi na 10 km, Prevčeva pa na srednji skakalnici v Lahtiju.

Prevčeva je zmagala s skokoma 95 in 97 metrov ter 255,5 točke, srebrna Norvežanka Nora Midtsundstad je za Slovenko zaostala kar za 27 točk. Tinkara Komar je s 192,5 točke končala na devetem mestu, Lara Logar je zasedla 12. mesto (181), Nika Vetrih (148,5) pa 21.

Repinčeva pa je na individualni 10-kilometrski tekmi danes zgrešila samo na prvem strelskem postanku, nato pa zadela vse tarče. Njen uspeh sta dopolnili Kaja Zorč z 18. in Klara Vindišar z 19. mestom, Kaja Marič pa je bila 45.

Lena Repinc | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Slovenija ima z današnjima dvema zlatima kolajnama zdaj štiri odličja na mladinskem festivalu na Finskem. Pred tem sta biatlonki Vindišarjeva in Zorčeva osvojili srebro oziroma bron.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice