Šport > Zimski športi
96767 ogledov

Na preizkusu letalnice grdo padel 19-letni Slovenec

Planica Facebook
V dolini pod Poncami je bil danes na sporedu preizkus letalnice pred finalom 43. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Član lokalnega kluba Rateče Planica 24-letni domačin Rok Tarman se je četrto leto zaporedoma kot prvi predskakalec spustil po letalnici bratov Gorišek ter pristal pri 215 metrih.

Tarman je bil prvi iz skupine predskakalcev, ki so se spustili po letalnici. Daljši je bil Marcel Stržinar, ki je že lani odlično letel. Stržinar je pristal pri 229,5 metra. Najdaljši pa je bil Mark Hafnar, ki je poletel vse do 236 metrov.

"Kot vsako leto občutki super. Skakalnica je vrhunska, veter je dober, tako da se lahko nadejamo dolgih skokov. Kot predskakalec imaš vedno malce strahospoštovanja, je pa vsako leto malce manj treme. Nikoli pa to ne bo lahka naloga," je po prvem poletu povedal Tarman.

Najdaljši polet dneva je uspel slovenskemu mladinskemu reprezentantu Hafnarju, ki je v drugi seriji pristal pri 236 metrih. "Razmere so bile idealne, lep vzgonski veter. Lepo se je dopuščalo dolge polete, skratka idealno. Letalnica mislim, da bolje ne bi mogla biti pripravljena, zares je vrhunska," je povedal Hafnar.

V četrtek bodo na sporedu kvalifikacije.

Josef Bradl Planica Šport Svetovni rekord padel tudi pod nacistično zastavo

Preizkus je bil zaradi padca Timoteja Jegliča za nekaj časa prekinjen. Skakalec je grdo padel, nekaj časa so ga v izteku oskrbovali in so ga iz ciljne arene odnesli na nosilih.

Po informacijah MMC RTV Slovenija je skakalec dobil udarec v križ, utrpel je tudi nekaj odrgnin, zato so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico na Jesenicah.

V prekrasni sončni kulisi je planiška velikanka uspešno prestala preizkus, po 13 letih je znova že prvi predskakalec odjadral preko 200 metrov. Tokrat je že v prvem poskusu poletel kar 215 metrov. Pred njim je kot prvemu predskakalcu polet čez 200 metrov leta 2009 uspel Matevžu Šparovcu, ki je pristal pri 209 metrih.

Robert Robi Hrgota Planica Šport To so pred finalom napovedali slovenski orli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice