Šport > Zimski športi
689 ogledov

Slovenija tudi brez Faka do solidnega rezultata

Moška štafeta Profimedia
Norvežani zmagovalci biatlonske štafete, Slovenija kljub odsotnosti Faka 11.

Norveška moška štafeta je dobila preizkušnjo biatlonskega svetovnega pokala na 4 x 7,5 km v finskem Kontiolahtiju. Druga je bila Švedska, tretja pa Francija. Slovenska štafeta v postavi Miha Dovžan, Rok Tršan, Klemen Bauer in Anton Vidmar je končala na 11. mestu. Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak na Finskem zaradi okužbe ne tekmuje.

Norvežani so slavili z desetimi sekundami naskoka pred Švedi; Norvežani, ki so nastopili brez bratov Boe, so imeli na koncu sedem poprav, Švedi pa deset. Francozi so zaostali 12,4 sekunde s sedmimi popravami in le za sekundo ugnali Nemce, ki so morali popravljati osemkrat.

Slovenski biatlonci so zaostali 3:47,4 minute, popravljali so osemkrat, toda v prvi izmeni je moral Dovžan tudi v kazenski krog.

Norvežani, olimpijski prvaki, so tako dosegli novo zmago, pa čeprav brez glavnih adutov, bratov Johannesa Thingnesa in Tarjeija Boeja. Dobro so nastopili Sivert Guttorm Bakken, Filip Fjeld Andersen, Sturla Holm Lägreid in Vetle Sjaastad Christiansen, ki so dosegli četrto norveško zmago na petih štafetnih preizkušnjah sezone. S tem so tudi potrdili zmago v seštevku štafetnih tekem, kjer so zbrali 276 točk, Francija pa 239.

Moška štafeta | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi pod stopničkami se je tekma razpletla podobno kot v Pekingu, saj so Nemci za las ostali četrti, potem ko je Philipp Nawrath v ciljni ravnini zaman lovil Quentina Fillona Mailleta.

Slovenci so tekmo slabo začeli in solidno končali. Dovžan je namreč v prvi izmeni moral celo v kazenski krog, tako da je predal šele kot 16. Nekoliko bolje sta se odrezala Bauer in Vidmar, s po enim strelskim nastopom sta opravila brez napak, v enem s po eno popravo. Slovenija je bila tako po drugi izmeni 13., po tretji pa 11. z možnostmi za deseterico.

Tršan je bil po polovici svojega nastopa še deseti, a je na koncu, potem ko je brezhibnemu prvemu strelskemu nastopu dodal slabšega drugega s tremi popravami, izgubil boj z Američani, ki so bili deseti.

V soboto bosta na sporedu sprinterski tekmi na 7,5 km za ženske in 10 km za moške.

 

* Izidi, štafeta moški, 4 x 7,5 km:
 1. Norveška            1:12:06,1 (0 + 7)
 (Sivert Guttorm Bakken, Filip Fjeld Andersen, Sturla Holm
 Laegreid, Vetle Sjaastad Christiansen)
 2. Švedska              + 10,6 (0 + 10)
 (Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Sebastian
 Samuelsson)
 3. Francija              12,4 (0 + 7)
 (Antonin Guigonnat, Emilien Jacquelin, Simon Desthieux, Quentin
 Fillon Maillet)
 4. Nemčija               13,4 (0 + 8)
 5. Avstrija             1:44,7 (0 + 5)
 6. Švica               1:56,8 (0 + 10)
...
11. Slovenija             3:47,4 (1 + 8)
 (Miha Dovžan, Klemen Bauer, Anton Vidmar, Rok Tršan)
 
Komentarjev 2
 • Corrie_Stickler 12:07 05.marec 2022.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

 • Avatar Finnalena
  Finnalena 19:28 04.marec 2022.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m