Šport > Zimski športi
349 ogledov

Okuženi Jakov Fak brez finskih tekem

Jakov Fak Profimedia
Prvi adut slovenske reprezentance je oddal pozitiven test.

Slovenska biatlonska reprezentanca bo danes nadaljevala nastope v svetovnem pokalu po olimpijskih igrah v Pekingu. V Kontiolahtiju pa trener Janez Marič ne bo mogel računati na glavnega Jakova Faka, ki se je okužil z novim koronavirusom.

Kot je za STA potrdil Janez Ožbolt, ki je na Smučarski zvezi Slovenije odgovoren za biatlonsko panogo, Faka verjetno ne bo tudi prihodnji konec tedna v Otepääju, močno pa si v slovenskem taboru želijo, da bi Fak obdržal formo in nastopil vsaj na zaključku sezone v Oslu.

ukrajinski vojak Harkiv Žrtve vojne Svet Športniki umirajo na fronti, med njimi najstnik in 21-letnik

Končnica sezone bo velika priložnost za številne tekmovalce in tekmovalke. Na zadnjih treh postajah zaradi vojne ne bo Ukrajincev, Mednarodna biatlonska zveza pa je s tekmovanj izključila Beloruse in Ruse. Dodatno je karavana razredčena zaradi nekaterih okužb in tudi predčasnega konca posameznikov po OI, med katerimi najbolj izstopa Norvežan Johannes Thingnes Boe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.