Svet
2174 ogledov

Športniki umirajo na fronti, med njimi najstnik in 21-letnik

Jevgen Mališev Reševalni pas/Twitter Jevgen Mališev
Vojna v Ukrajini zahteva vse več žrtev. Ugašajo mlada športna življenja.

Ruska invazija na Ukrajino se je prevesila v drugi teden, število ubitih in ranjenih se nenehno povečuje. Med žrtvami so tudi vsaj trije ukrajinski športniki.

Mednardona biatlonska zveza (IBU) je v sredo potrdila, da je bil med obrambo svoje države ubit 19-letni Jevgen Mališev. Okoliščine njegove smrti niso znane, ukrajinske oblasti so zapisale le, da je umrl med služenjem v ukrajinski vojski.

Mališev je bil član ukrajinske mladinske biatlonske reprezentance, nastopil je na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2018.

Številni znani ukrajinski športniki so v preteklih dneh poprijeli za orožje. Med njimi so svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Oleksandr Usyk, njegovi stanovski kolegi Vasil Lomačenko, Vitalij Kličko in Vladimir Kličko, teniški igralec Sergij Stahovski in drugi.

Volodimir Zelenski Vojna Svet Zelenski ponoči čustveno nagovoril Ukrajince

Med športnimi žrtvami sta se, po poročanju ukrajinskih in tujih medijev, znašla dva nogometaša. Vitalij Sapylo je bil član kluba Karpati Lvov, ki trenutno igra v drugi ukrajinski ligi. Umrl je v 22. letu starosti. Izdihnil je tudi 25-letni Dmitro Martinenko, ki je nazadnje nastopal za nižjeligaški Gostomel.

Smrt obeh nogometašev je na družbenih omrežjih potrdil Mednarodni sindikat profesionalnih nogometašev (FIFPro) in žalujočim izrazil sožalje.

Komentarjev 3
  • kapibara1 19:33 03.marec 2022.

    A bejž nooo- da e na fronti kar umira ? ja se ! pa športnik ali ne - tam se umira !!, krivci teh morij pa v foteljih pijejo konjak !

  • suineg7878 11:55 03.marec 2022.

    Se vec pa jih zaradi tezav s srcem umre na igriscih. Le zakaj?!

  • PasjaProcesija 11:23 03.marec 2022.

    Як умру, то поховайте Мене на могилі, Серед степу широкого, На Вкраїні милій, Щоб лани широкополі, І Дніпро, і кручі Було видно, було чути, Як реве ревучий. Як понесе з України У синєє море Кров ворожу... отоді я І лани, ...prikaži več і гори — Все покину і полину До самого Бога Молитися... а до того Я не знаю Бога. Поховайте та вставайте, Кайдани порвіте І вражою злою кров'ю Волю окропіте. І мене в сiм'ї великій, В сiм'ї вольній, новій, Не забудьте пом'янути Незлим тихим словом.

Sorodne novice