Svet
10828 ogledov

Lavrov besen na Zahod: Pljuvajo po vseh načelih, ki so jih uveljavili

Sergej Lavrov Reuters
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je danes kritiziral sankcije, ki jih je Zahod uvedel zaradi ruske invazije na Ukrajino, in zamrznitev ruskega premoženja označil za krajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Pljuvajo po vseh načelih, ki so jih trdno uveljavili na mednarodnem prizorišču," je Lavrov dejal za televizijski kanal al-Jazeera in dodal, da gre za krajo.

Številne zahodne države so v odgovor na rusko invazijo na Ukrajino v okviru sankcij proti Rusiji zamrznile sredstva ruske centralne banke in zasebnih podjetnikov.

EU je v sodelovanju s skupino industrijsko najbolj razvitih držav G7 in ZDA sprejela vrsto sankcij proti Rusiji oziroma ruskim finančnim interesom. Drugi sveženj sankcij, ki ga je EU sprejela prejšnji teden, vključuje finančni sektor, energetiko in promet, poleg tega pa dodaja več ruskih posameznikov na seznam sankcij EU, za katere velja prepoved potovanj in zamrznitev premoženja v EU. Sankcijam se je v ponedeljek priključila tudi običajno nevtralna Švica.

Komentarjev 3
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 03:39 03.marec 2022.

    Kar se sankcij tiče, bi se lahko izbiralo takšne, ki ne bi uničevale gospodarstva EU in njegove prebivalce spravljalo v bedo..Ker takšne kot so, prizadenejo najbolj nas. Dobro so ZDA to izpeljale. Najprej Ruse stisniti v kot, da popizdijo, potem ...prikaži več pa kaznovati EU in pri tem sami najbolj profitirati..Niti pred lastnim ljudstvom se jim ne bo treba opravičevati za človeške žrtve, saj bodo žrtvovali kar evropske mladeniče..Poleg tega imajo vse niti v rokah, saj preko Zelenskega nadzirajo "pogajanja".

  • PasjaProcesija 00:14 03.marec 2022.

    Ni to središče članka, ampak z nacionalizacijo tujega premoženja je prvi zagrozil Medvedjev prejšnjo soboto. Živci so napeti, EU je njegove izjave vzela zares in ga/jih prehitela. Prav je tako. Drugače pa škoda Lavrova, človek je izredno inteligenten, IQ ima ...prikaži več mogoče nad 165 in to kombinira z razumnim čustvovanjem. Grozi z jedrskimi bombami? To je njegov služba, čuva glavo družini in sebi. Za dobro vseh bi on moral biti predsednik Rusije, ne pa da igra vlogo negativca.