Svet
20483 ogledov

Velikansko nagrado ponuja tistemu, ki bo prijel Putina

Vladimir Putin Profimedia
Ruski poslovnež Aleksander Konanikin je ponudil denarno nagrado tistemu, ki bi prijel ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Ruski poslovnež Aleksander Konanikin je v objavi na LinkedInu obljubil milijon dolarjev tistemu, ki bi prijel ruskega predsednika Vladimirja Putina. Konanikin pravi, da je njegova "moralna dolžnost", da nekaj stori in pomaga Ukrajini po napadu. 

Konanikin je napovedal, da bo nadaljeval s podporo Ukrajini pri njenem herojskem boju s "Putinovo hordo". "Kot etnični Rus in ruski državljan čutim moralno dolžnost, da pripomorem k denacifikaciji Rusije," je dodal. 

Putina je označil za množičnega morilca. Očital mu je, da se je na oblast povzpel tudi tako, da je ukinil svobodne volitve in z umori svojih nasprotnikov. Prav tako naj bi Putin stal za eksplozijami v štirih blokih, v katerih je leta 1999 umrlo okoli 300 ljudi. Napade so ruske oblasti pripisale čečenskim teroristom, čemur je sledila vojna v Čečeniji.  

Konanikin, ki ima poleg ruskega še italijansko in argentinsko državljanstvo, živi v ZDA, kamor je prebegnil v 90. letih. Leta 1996 so ga aretirali, potem ko so ga ruske oblasti obtožile oškodovanja ruskih banke za okoli 8 milijonov dolarjev. Po preiskavi so ameriške oblasti Konanikinu podelile politični azil, mu ga leta 2004 odvzele in leta 2007 spet vrnile. Konanikin si je v Ameriki ustvaril uspešno poslovno kariero.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • eminenca 19:30 03.marec 2022.

    bol glupe ideje še nisem slišal ... to bo razglašen posebni dan norcev ... lepo vas prosim

  • ico8 15:24 03.marec 2022.

    Sem si kar mislil: Vsi PRO- Milosevici, Karadzici, Mladici so ranjeni v cetnisko srce in se derejo; Nije istina bre, pa to ne moze bit bre zemljo, ma daj idi u k...c, i tako dalje do Kosovog polja!

  • munja 15:02 03.marec 2022.

    Dvomim, da vse to drži, kar se piše.