Svet
2889 ogledov

Bizarno: sankcije tudi proti ruskim mačkam!

mačka maček vojna vojak orožje Ukrajina Epa
Ruse izločajo iz različnih mednarodnih organizacij. Sankcij ne čutijo le ljudje.

V preteklih dneh smo lahko poslušali in prebirali o izgonu ruskih akterjev iz športnih, kulturnih, političnih in znanstvenih organizacij. Vse z namenom oslabiti režim Vladimirja Putina in v največjo državo na svetu vnesti nezaupanje ob osvajalski vojni v Ukrajini.

Ruske banke in podjetja so praktična izločena iz mednarodnih tokov, na priporočilo Mednarodnega olimpijskega komiteja so panožne zveze po vrsti odslovile ruske in beloruske športnike.

Video Svet Otroci v Moskvi protestirali proti vojni, policija jih surovo strpala za zapahe

Zdaj so se seznamu pridružile ruske mačke. Izvršni odbor Mednarodne felinološke organizacije (FIFe) je namreč sprejel odločitev, da živalim in njihovim lastnikom onemogoči sodelovanje na svojih dogodkih in platformah.

mačka maček vojna vojak orožje Ukrajina | Avtor: Epa Epa

"Šokirani in zgroženi smo nad dejstvom, da je vojska Ruske federacije vdrla v Ukrajino in začela vojno. Številni nedolžni ljudje so umrli, še veliko več je ranjenih, na stotisoče Ukrajincev je moralo zapustiti domove, da bi si rešili življenje," je FIFe zapisal v izjavi.

"Nobena mačka, vzgojena v Rusiji, ne sme biti uvožena in registrirana v rodovno knjigo FIFe izven Rusije, ne glede na to, katera organizacija je potrdila njen rodovnik. Nobena mačka v lasti ruskih državljanov se ne sme udeležiti dogodkov FIFe izven Rusije, ne glede na to, člani katere organizacije so lastniki," so dodali v FIFe.

Sankcije so stopile v veljano 1. marca in bodo predvidoma veljale do 31. maja. Takrat se bo izvršni odbor FIFe spet sestal in odločal o nadaljnjih korakih. 

Organizacija bo del svojega letnega proračuna odstopila lastnikom mačk v Ukrajini. Kako bodo sredstva uporabili, bo odločeno po posvetu s tamkajšnjimi predstavniki FIFe. 

Zaklonišče v Kijevu. Apokalipsa Slovenija Tako je Slovenija pripravljena na jedrski napad
Komentarjev 6
  • Avatar ecipeci
    ecipeci 21:43 05.marec 2022.

    To je pa ze bolano tak kot je bolan ta Zelenko!!

  • igorgeus 16:00 05.marec 2022.

    upam, da bodo naslednjic enake sankcije proti zda, ko bodo napadli kaksno drzavo

  • igorgeus 16:00 05.marec 2022.

    zakaj je na sliki britanka namesto ruske modre macke?

Sorodne novice