Legendarni športnik pristal v zaporu! Neverjetno, kaj je počel v času karantene

Foto: Epa
Foto: Epa
Atletska legenda se je znašla izza rešetk, ker se je v času pandemije koronavirusa udeležila zabave, na kateri je bilo okoli 20 oseb. Legendarni Kenijec je bil tudi močno vinjen.
Oglej si celoten članek

Nekdanji svetovni rekorder v maratonu Wilson Kipsang Kiprotich je bil po poročanju lokalnih medijev aretiran tekom policijske ure v Keniji.

38-letnik, ki sicer opravlja še poklic policista, je bil aretiran v enem izmed barov v družbi še približno dvajsetih oseb, kljub temu da tudi v Keniji veljajo izredne razmere in pravila zaradi pandemije koronavirusa.

Med aretiranimi, ki so kršili pravila policijske ure, katera v Keniji traja od 17:00 do 7:00, naj bi bil tudi znan politik.

Foto: Epa Wilson Kipsang

Kipsang je tako še eden, a daleč najbolj znan izmed trinajstih kenijskih športnikov, ki so bili aretirani v zadnjem tednu zaradi kršenja vladne odredbe o prepovedi zbiranja na javnih mestih.

Kenijski atlet sicer v zadnjem času velja za precej kontroverzno osebo, saj je bil januarja suspendiran s strani protidopinške agencije, potem ko je namerno uničil svoje vzorce urina.

Foto: Epa Wilson Kipsang

Sicer pa Kipsang velja za pravo atletsko legendo. Leta 2013 je na Berlinskem maratonu postavil svetovni rekord s časom  2:03:23, lahko pa se pohvali s kar štirimi nastopi izpod dveh ur in štirih minut.

V svojo bogato zbirk in naslovov je vknjižil po dve zmagi na Frankfurtskem in Londonskem maratonu, ter po eno zmago na Newyorškem, Berlinskem in Tokijskem maratonu. Na Olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu si je priboril bronasto medaljo.

Foto: Epa Wilson Kipsang

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.