Šport
2830 ogledov

Legendarni športnik pristal v zaporu! Neverjetno, kaj je počel v času karantene

Wilson Kipsang Epa
Atletska legenda se je znašla izza rešetk, ker se je v času pandemije koronavirusa udeležila zabave, na kateri je bilo okoli 20 oseb. Legendarni Kenijec je bil tudi močno vinjen.

Nekdanji svetovni rekorder v maratonu Wilson Kipsang Kiprotich je bil po poročanju lokalnih medijev aretiran tekom policijske ure v Keniji.

38-letnik, ki sicer opravlja še poklic policista, je bil aretiran v enem izmed barov v družbi še približno dvajsetih oseb, kljub temu da tudi v Keniji veljajo izredne razmere in pravila zaradi pandemije koronavirusa.

Med aretiranimi, ki so kršili pravila policijske ure, katera v Keniji traja od 17:00 do 7:00, naj bi bil tudi znan politik.

Wilson Kipsang | Avtor: Epa Epa

Kipsang je tako še eden, a daleč najbolj znan izmed trinajstih kenijskih športnikov, ki so bili aretirani v zadnjem tednu zaradi kršenja vladne odredbe o prepovedi zbiranja na javnih mestih.

Kenijski atlet sicer v zadnjem času velja za precej kontroverzno osebo, saj je bil januarja suspendiran s strani protidopinške agencije, potem ko je namerno uničil svoje vzorce urina.

Wilson Kipsang | Avtor: Epa Epa

Sicer pa Kipsang velja za pravo atletsko legendo. Leta 2013 je na Berlinskem maratonu postavil svetovni rekord s časom  2:03:23, lahko pa se pohvali s kar štirimi nastopi izpod dveh ur in štirih minut.

V svojo bogato zbirk in naslovov je vknjižil po dve zmagi na Frankfurtskem in Londonskem maratonu, ter po eno zmago na Newyorškem, Berlinskem in Tokijskem maratonu. Na Olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu si je priboril bronasto medaljo.

Wilson Kipsang | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.