Legendarni trener po izključitvi ni želel zapustiti igrišča, vmešal se je celo...

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na prijateljski tekmi Grčije in Turčije smo bili priča nenavadni sceni.
Oglej si celoten članek

V pričakovanju kvalifikacijskih tekem za svetovno prvenstvo v košarki in bližajočemu se Eurobasketu so trenutno zelo aktualne številne prijateljske tekme, na katerih reprezentance lovijo pravo formo. Veliko pozornosti je tako požela slovenska prijateljska tekma s Srbijo, ko sta se v pravem spektaklu srečali dve izmed najmočnejših reprezentanc v Evropi, nič manj pa po svetu ne odmeva tekma med Grčijo in Turčijo.

EuroBasket Turški selektor Slovenije ne vidi med favoriti

A za razliko od tekme med Slovenijo in Srbijo obračun med Grki in Turki ni pristal v središču pozornosti zaradi dobre košarke in lepih potez na igrišču, temveč zaradi številnih incidentov, ki so povsem zasenčili košarko. Začelo se je že s prihodom turških igralcev na igrišče, saj so jih vročekrvni grški navijači v dvorani v Atenah zasuli s salvo žvižgov, ki so se nadaljevali celo med turško himno. Čeprav naj bi imela tekma naziv "prijateljska", je bila slednje vse prej kot to.

Nič kaj manj vroče kot na tribunah ni bilo niti na parketu, kjer je imel glavno vlogo turški selektor, legendarni Ergin Ataman. Slednji si je že ob koncu druge četrtine prislužil svojo prvo tehnično napako, ko je napadel sodniško trojico zaradi nedosojenega koša za njegovo reprezentanco, potem ko se je žoga pri poizkusu Shana Larkina najprej dotaknila table, preden so posredovali grški košarkarji.

Tudi odmor med obema polčasoma pa ni uspel pomiriti turškega selektorja, ki si je že v naslednji četrtini prislužil še drugo tehnično napako, kar seveda avtomatično pomeni tudi izključitev s tekme. Toda Ataman na presenečenje vseh zbranih ni želel zapustiti igrišča, ampak je trmasto sedel na klopi, gluh za vsa prigovarjanja.

Situacija se je umirila šele, ko se je v vse skupaj vmešal nasprotni selektor Dimitrios Itoudis, ki je uspel svojega prijatelja na nasprotni klopi prepričati, da je na koncu le zapustil igrišče in se je tekma lahko nadaljevala. Grčija je sicer na koncu slavila z 89:80, potem ko ji je uspel velik preobrat v zadnji četrtini, katero je dobila s 15 točkami razlike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.