Legendarni trener skakalcev ne želi podaljšati pogodbe

Foto: EPA
Foto: EPA
Werner Schuster bo glavni trener nemških skakalcev le še do konca sezone.
Oglej si celoten članek

Werner Schuster po sezoni zapušča nemško skakalno reprezentanco. "Pogodba se mi izteče 30. aprila in ne bom je podaljšal," je danes v Oberstdorfu medijem povedal avstrijski trener. Pri tem kot glavni razlog za konec sodelovanja izpostavlja, da bi rad več časa preživel z družino, kar je zdaj nemogoče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Schuster je nemške "orle" prevzel leta 2008 in bil z njimi celo desetletje. O koncu sodelovanja je začel razmišljati lani na olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Kot pravi, je bilo tako odločitev po tako dolgem obdobju težko sprejeti, a je zdaj z njo zadovoljen.

Na nemški smučarski zvezi ne skrivajo, da so s Schusterjem želeli podaljšati sodelovanje. Kdo bo njegov naslednik, bo znano po sezoni, saj v taboru skakalcev poudarjajo, da imajo v obdobju pred svetovnim prvenstvom prednost druge naloge in zadolžitve.

Foto: Profimedia Werner Schuster

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.