Šport > Zimski športi
1914 ogledov

Legendarni trener skakalcev ne želi podaljšati pogodbe

Werner Schuster EPA
Werner Schuster bo glavni trener nemških skakalcev le še do konca sezone.

Werner Schuster po sezoni zapušča nemško skakalno reprezentanco. "Pogodba se mi izteče 30. aprila in ne bom je podaljšal," je danes v Oberstdorfu medijem povedal avstrijski trener. Pri tem kot glavni razlog za konec sodelovanja izpostavlja, da bi rad več časa preživel z družino, kar je zdaj nemogoče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Schuster je nemške "orle" prevzel leta 2008 in bil z njimi celo desetletje. O koncu sodelovanja je začel razmišljati lani na olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Kot pravi, je bilo tako odločitev po tako dolgem obdobju težko sprejeti, a je zdaj z njo zadovoljen.

Na nemški smučarski zvezi ne skrivajo, da so s Schusterjem želeli podaljšati sodelovanje. Kdo bo njegov naslednik, bo znano po sezoni, saj v taboru skakalcev poudarjajo, da imajo v obdobju pred svetovnim prvenstvom prednost druge naloge in zadolžitve.

Werner Schuster | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice