Šport > Zimski športi
606 ogledov

Šesterica potnikov na prve letošnje polete že znana

Timi Zajc Epa
Dokončna ekipa za polete v Oberstdorfu bo znana v sredo.

Smučarska zveza Slovenije je v Ljubljani priredila sprejem za smučarske skakalce in strokovni štab po drugem mestu Timija Zajca na svetovnem pokalu v Sapporu ter bronu mladinske reprezentance na svetovnem prvenstvu. Skakalci so si razdelili torto in šampanjec, Zajc pa je iz rok Jožeta Mermala, pokrovitelja BTC, prejel še ček za 2000 evrov nagrade.

"Čestitam celotni ekipi, tudi obema trenerjema Gorazdu Bertonclju in Matjažu Triplatu. Želim vam, da ne bi bilo nobenih poškodb. Dosegli ste ogromen uspeh in nam vsem dali nov motiv, nov zagon. Našo podporo imate, srečno najprej v Oberstdorfu, nato na svetovnem prvenstvu pa vse do konca sezone v domači Planici," je skakalcem in strokovnemu štabu čestital Ljubo Jasnič, predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo.

Ljubo Jasnič | Avtor: Profimedia Profimedia

Junak prireditve, komaj 18-letni Zajc, ki je po 20 tekmah poskrbel za prve slovenske stopničke v svetovnem pokalu to zimo, je bil na prireditvi ves čas nasmejan. Na Japonskem je postal prvi skakalec, rojen v tem tisočletju, ki je stopil na zmagovalni oder svetovnega pokala. Obenem je mladi skakalec 19. Slovenec s stopničkami, skupno pa je za Slovenijo osvojil 203. stopničke svetovnega pokala v zgodovini.

Timi Zajc Skoki Šport Prve letošnje stopničke, bravo Timi Zajc!

"Po uspehu sem se malo že spočil in bom vse to po mojem tudi hitro pozabil. Čim prej je treba začeti trenirati naprej za naslednje tekme in moje misli so že usmerjene proti Oberstdorfu. Kakšnih posebnih ciljev nimam, saj bom, kot veste, prvič nastopil na letalnici. Pred očmi imam le, da je prvi skok treba nekako preživeti, potem pa bo, vsaj upam, steklo. Bomo videli, koliko sem sposoben," je v smehu dejal skakalec Ljubnega BTC in iz rok Mermala prevzel ček za 2000 evrov.

Timi Zajc na stopničkah | Avtor: Epa Epa

"S Timijem in tudi nekaj drugimi skakalci imamo individualne pogodbe in nagrajujemo vse uvrstitve do 30. mesta. Zdaj pa je bil drugi, tako da si je že zaslužil visoko nagrado in mislim, da to ni zadnja. V naslednjih mesecih bomo v BTC trdno delali, da bomo lahko Timiju in drugim izplačali nagrade," je dejal Mermal.

Bertoncelj je pohvalil celotno ekipo v Sapporu ter že izbral šesterico za prve smučarske polete v sezoni, ki bodo konec tedna na letalnici v Oberstdorfu. V Nemčijo bodo poleg Zajca odpotovali še Anže Lanišek, Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Žiga Jelar, o sedmem potniku pa se bo glavni trener odločil po sredinem treningu v Planici med Jernejem Damjanom in Tilnom Bartolom.

gorazd bertoncelj | Avtor: Profimedia Gorazd Bertoncelj Profimedia

"Takoj po novinarski konferenci nas čaka trening v telovadnici, jutri pa bomo pred odhodom v Oberstdorf skakali še v Planici. Reprezentanca je v dobršni meri že določena, sedmega potnika bomo izbrali po sredinem treningu," je zatrdil glavni trener A-ekipe.

Čast prvih poletov sezone je spet pripadla Oberstdorfu, kjer bodo tri posamične tekme. Prva bo že v petek, 1. februarja, ob 16. uri. Tudi v soboto in nedeljo bosta tekmi prav tako ob 16.00.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.