Lepa prednost Gorenja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so z odliko odigrali prvo tekmo 3. kola pokala EHF proti španskemu Valladolidu. Velenjčani so v Rdeči dvorani slavili s 33:23 in si priigrali lepo prednost pred povratnim srečanjem v Španiji.
Oglej si celoten članek

Velenjčani, ki slovenski klubski rokomet v letošnji sezoni zastopajo v pokalu EHF, so z odliko opravili prvo tekmo v 3. kolu tega tekmovanja. Kar z desetimi goli so odpravili špansko moštvo Valladolid, ki je na začetku sezone igralo celo v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Z odlično igro tako v obrambi kot v napadu so popolnoma nadigrali razglašene in živčne goste in si tako pred povratno tekmo priigrali skoraj neulovljivo prednost. Pri Velenjčanih je bil najboljši strelec Fahrudin Melić z desetimi goli.

Varovanci Branka Tamšeta, pri katerih je zaradi poškodbe manjkal Nikola Manojlović, so že v uvodnih minutah dali vedeti, da bo zmaga ostala doma. Povedli so s 3:0, gostje so prvi gol dosegli šele v peti minuti. V nadaljevanju se jim gostje niso približali na manj kot tri gole zaostanka, domači pa so rešetali njihovo mrežo z vseh položajev. Ob tem pa so imeli v vratih razpoloženega vratarja Ivana Gajića, junaka srečanja, ki je skupaj zbral 15 obramb.

Po vodstvu sedmih golov ob polčasu so gostitelji odlično igro nadaljevali tudi v drugem polčasu in vseskozi poviševali razliko. Ta je bila najvišja v 55. minuti, ko je bilo na semaforju +12 za rumeno-črne (32:20).

Povratna tekma bo prihodnjo soboto, 3. decembra, ob 20. uri v Valladolidu.

Pokal EHF, 3. kolo, prva tekma:

Gorenje Velenje : Valladolid 33:23 (18:11)
Melić 10, Bezjak 5, Dolenec in Miklavčič 4; Joli 5, Čutura in Nikčević 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.