Šport
18 ogledov

Lepa prednost Gorenja

Bezjak je dosegel štiri zadetke. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so z odliko odigrali prvo tekmo 3. kola pokala EHF proti španskemu Valladolidu. Velenjčani so v Rdeči dvorani slavili s 33:23 in si priigrali lepo prednost pred povratnim srečanjem v Španiji.

Velenjčani, ki slovenski klubski rokomet v letošnji sezoni zastopajo v pokalu EHF, so z odliko opravili prvo tekmo v 3. kolu tega tekmovanja. Kar z desetimi goli so odpravili špansko moštvo Valladolid, ki je na začetku sezone igralo celo v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Z odlično igro tako v obrambi kot v napadu so popolnoma nadigrali razglašene in živčne goste in si tako pred povratno tekmo priigrali skoraj neulovljivo prednost. Pri Velenjčanih je bil najboljši strelec Fahrudin Melić z desetimi goli.

Varovanci Branka Tamšeta, pri katerih je zaradi poškodbe manjkal Nikola Manojlović, so že v uvodnih minutah dali vedeti, da bo zmaga ostala doma. Povedli so s 3:0, gostje so prvi gol dosegli šele v peti minuti. V nadaljevanju se jim gostje niso približali na manj kot tri gole zaostanka, domači pa so rešetali njihovo mrežo z vseh položajev. Ob tem pa so imeli v vratih razpoloženega vratarja Ivana Gajića, junaka srečanja, ki je skupaj zbral 15 obramb.

Po vodstvu sedmih golov ob polčasu so gostitelji odlično igro nadaljevali tudi v drugem polčasu in vseskozi poviševali razliko. Ta je bila najvišja v 55. minuti, ko je bilo na semaforju +12 za rumeno-črne (32:20).

Povratna tekma bo prihodnjo soboto, 3. decembra, ob 20. uri v Valladolidu.

Pokal EHF, 3. kolo, prva tekma:

Gorenje Velenje : Valladolid 33:23 (18:11)
Melić 10, Bezjak 5, Dolenec in Miklavčič 4; Joli 5, Čutura in Nikčević 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.