Lepa zmaga Slovencev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca se je na drugi pripravljalni tekmi pred Eurobasketom pomerila z močnimi Avstralci in dokaj zanesljivo slavila z 79:70 (26:23, 46:34, 61:47).
Oglej si celoten članek

Po uspehu proti Novi Zelandiji je druga zmaga lepa spodbuda za varovance selektorja Jureta Zdovca. Še posebej proti močni zasedbi Avstralije, ki je v Laško pripotovala s štirimi igralci iz lige NBA - Matthewom Dellavedovo (Cleveland Cavaliers), Dantejem Exumom (Utah Jazz), Cameronom Bairstowom (Chicago Bulls) in prvakom lige Andrewov Bogutom (Golden State Warriors) - ter še nekaterimi znanimi košarkarji, kot sta na primer David Andersen ali Nathan Jawai.

Avstralci, ki se v Sloveniji pripravljajo na kvalifikacije za olimpijske igre, bodo jutri (torek) znova gosti slovenske izbrane vrste. V Stožicah bodo imeli popravni izpit ob 20.05.

Slovenci so bili v podrejenem položaju le na začetku tekme, ko so Avstralci, očitno željni uspeha po dveh porazih z Litvo, presenetili z natančnostjo in agresivnostjo. Hitro so povedli z 19:7, a le za kratek čas, saj je Slovenija odgovorila z delnim izidom 19:2 in vodstvom ob koncu prve četrtine. V nadaljevanju prvega polčasa so "junaki" z zgledno borbenostjo, kolektivno igro, predvsem pa uspešnimi meti z razdalje, razliko povišali na 12 točk, v tretjem delu pa na 61:45.

Ko se je razlika povzpela na rekordnih 66:49 v 33. minuti, je izgledalo, da je zmagovalec odločen, vendar Avstralci se še niso vdali. V dveh minutah so se približali na 67:60, toda Zoran Dragić (22 točk, trojke 4:6) in druščina so imeli tudi tokrat pripravljen odgovor. Spretno so krmarili skozi zadnje minute in zanesljivo prišli do zaslužene zmage.

Pri Sloveniji - manjkali so Miha Zupan, Boban Tomić, Saša Zagorac, Blaž Mahkovic, Luka Vončina - se je med strelce vpisalo osem igralcev. Poleg Dragića se je s 14 točkami izkazal še Jaka Klobučar. Deset jih je dosegel Alen Omić, devet Jure Balažić, osem pa Klemen Prepelič.

Po "povratnem srečanju" z Avstralijo v Stožicah bo slovenska reprezentanca v četrtek zgodaj zjutraj odpotovala v Latvijo, kjer jo konec tedna čakata naslednji dve prijateljski tekmi. V Rigi bosta tekmeca Poljska ter Latvija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.