Šport > Košarka
73 ogledov

Lepa zmaga Slovencev

Zoran Dragić slovenska košarkarska reprezentanca Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca se je na drugi pripravljalni tekmi pred Eurobasketom pomerila z močnimi Avstralci in dokaj zanesljivo slavila z 79:70 (26:23, 46:34, 61:47).

Po uspehu proti Novi Zelandiji je druga zmaga lepa spodbuda za varovance selektorja Jureta Zdovca. Še posebej proti močni zasedbi Avstralije, ki je v Laško pripotovala s štirimi igralci iz lige NBA - Matthewom Dellavedovo (Cleveland Cavaliers), Dantejem Exumom (Utah Jazz), Cameronom Bairstowom (Chicago Bulls) in prvakom lige Andrewov Bogutom (Golden State Warriors) - ter še nekaterimi znanimi košarkarji, kot sta na primer David Andersen ali Nathan Jawai.

Avstralci, ki se v Sloveniji pripravljajo na kvalifikacije za olimpijske igre, bodo jutri (torek) znova gosti slovenske izbrane vrste. V Stožicah bodo imeli popravni izpit ob 20.05.

Slovenci so bili v podrejenem položaju le na začetku tekme, ko so Avstralci, očitno željni uspeha po dveh porazih z Litvo, presenetili z natančnostjo in agresivnostjo. Hitro so povedli z 19:7, a le za kratek čas, saj je Slovenija odgovorila z delnim izidom 19:2 in vodstvom ob koncu prve četrtine. V nadaljevanju prvega polčasa so "junaki" z zgledno borbenostjo, kolektivno igro, predvsem pa uspešnimi meti z razdalje, razliko povišali na 12 točk, v tretjem delu pa na 61:45.

Ko se je razlika povzpela na rekordnih 66:49 v 33. minuti, je izgledalo, da je zmagovalec odločen, vendar Avstralci se še niso vdali. V dveh minutah so se približali na 67:60, toda Zoran Dragić (22 točk, trojke 4:6) in druščina so imeli tudi tokrat pripravljen odgovor. Spretno so krmarili skozi zadnje minute in zanesljivo prišli do zaslužene zmage.

Pri Sloveniji - manjkali so Miha Zupan, Boban Tomić, Saša Zagorac, Blaž Mahkovic, Luka Vončina - se je med strelce vpisalo osem igralcev. Poleg Dragića se je s 14 točkami izkazal še Jaka Klobučar. Deset jih je dosegel Alen Omić, devet Jure Balažić, osem pa Klemen Prepelič.

Po "povratnem srečanju" z Avstralijo v Stožicah bo slovenska reprezentanca v četrtek zgodaj zjutraj odpotovala v Latvijo, kjer jo konec tedna čakata naslednji dve prijateljski tekmi. V Rigi bosta tekmeca Poljska ter Latvija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.