Lepo presenečenje Slovenk

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Norvežanke so nove svetovne prvakinje v biatlonski ženski štafeti.
Oglej si celoten članek

Na SP v Oslu so domačinke za 5,3 sekunde ugnale Francozinje, 28,6 sekunde so zaostale branilke naslova Nemke. Nad pričakovanji so nastopile Slovenke Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje, ki so zasedle 9. mesto in glede na sezono 2015/16 za kar precej presegle pričakovanja.

Slovenke so pokazale najboljšo tekmo po dolgih letih in spomnile na čase, ko so se slovenske ženske ekipe bale tudi najmočnejše reprezentance. Soliden je bil začetek Malijeve, ki je predala kot 11., Gregorinova je nato napredovala na šesto mesto, a od vodstva jo je ločilo le devet sekund, mlada Erženova pa je uvrstitev popravila še za eno mesto.

Na koncu je najmlajša 18-letna Urška Poje, ki je na SP nastopila le v štafeti, potrdila talent, morala dvakrat popravljati na prvem streljanju, nato pa z ekspresno petico stoje Sloveniji obdržala mesto med deseterico.

Za slovenske tekmovalke je prvenstva konec. V soboto bo v Oslu moška štafetna tekma, v nedeljo na tekmi s skupinskim startom pa bo slovenske barve zastopal le Jakov Fak, ki bo tam branil zlato z zadnjega SP lani na Finskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.