Šport
12 ogledov

Lepo presenečenje Slovenk

Urška Poje Saša Despot
Norvežanke so nove svetovne prvakinje v biatlonski ženski štafeti.

Na SP v Oslu so domačinke za 5,3 sekunde ugnale Francozinje, 28,6 sekunde so zaostale branilke naslova Nemke. Nad pričakovanji so nastopile Slovenke Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje, ki so zasedle 9. mesto in glede na sezono 2015/16 za kar precej presegle pričakovanja.

Slovenke so pokazale najboljšo tekmo po dolgih letih in spomnile na čase, ko so se slovenske ženske ekipe bale tudi najmočnejše reprezentance. Soliden je bil začetek Malijeve, ki je predala kot 11., Gregorinova je nato napredovala na šesto mesto, a od vodstva jo je ločilo le devet sekund, mlada Erženova pa je uvrstitev popravila še za eno mesto.

Na koncu je najmlajša 18-letna Urška Poje, ki je na SP nastopila le v štafeti, potrdila talent, morala dvakrat popravljati na prvem streljanju, nato pa z ekspresno petico stoje Sloveniji obdržala mesto med deseterico.

Za slovenske tekmovalke je prvenstva konec. V soboto bo v Oslu moška štafetna tekma, v nedeljo na tekmi s skupinskim startom pa bo slovenske barve zastopal le Jakov Fak, ki bo tam branil zlato z zadnjega SP lani na Finskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.