Šport
40 ogledov

Razočaranje za Faka

pokljuka Žurnal24 main
Na sprinterski preizkušnji na svetovnem prvenstvu v Oslu je Jakov Fak osvojil --. mesto. Na zasledovalno tekmo se je uvrstil tudi Klemen Bauer, zmagal je Martin Fourcade.

Francoz Martin Fourcade je novi biatlonski svetovni prvak v sprintu. Na 10-kilometrski progi je na Holmenkollnu nad Oslom za 26,9 sekunde ugnal 42-letnega norveškega veterana Oleja Einarja Bjoerndalna, še sedem desetink sekunde več je zaostal bronasti Ukrajinec Sergej Semenov. Vsi trije pa so na strelišču opravili brez napake.

Slovenska ekipa je bila daleč od želenih mest in na robu novega popolnega neuspeha. Še najboljši je bil Jakov Fak, ki je moral dvakrat v kazenski krog, zaostal 1:46,8 minute in osvojil 39. mesto ter ujel dve novi točki svetovnega pokala.

Stoje je moral dvakrat v kazenski krog tudi Klemen Bauer, z zaostankom 2:06,7 je bil 50. Miha Dovžan in Rok Tršan sta ostala tudi brez nedeljskega zasledovanja. Dovžan je bil po dveh kazenskih krogih 71., Tršan pa je zgrešil polovico od desetih strelov in tekmo končal kot 85.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 21:24 05.marec 2016.

    Men se zdi , da se je nekdo na Zvezi delal preveč pametnega in bi bil sedaj čas , da ga preostala gospoda vržejo ven , po možnosti z dobro brco v rit !