Šport
56 ogledov

Fak Prevcu poslal otroško sporočilo

Peter Prevc Jakov Fak Facebook Facebook
V luči boja za skupno zmago na novoletni turneji spodbude Petru Prevcu prihajajo z vseh koncev Slovenije.

Peter Prevc bo danes nadaljeval boj za skupno zmago na 64. novoletni turneji. Po tretjem mestu v Oberstdorfu in zmagi na novega leta dan v Garmisch-Partenkirchnu je slovenski "orel" na vrhu skupne razvrstitve, največjo oviro na poti do skupne zmage mu bo predstavljal zmagovalec prve tekme - Nemec Severin Freund.

V Sloveniji je čutiti izjemno podporo Petru Prevcu, ta prihaja z vseh možnih destinacij. Skakalec je postal idol številnih slovenskih otrok, ki v teh dneh močno stiskajo pesti. Sporočilo enega od malčkov je kot motivacijsko sredstvo uporabil tudi biatlonec Jakov Fak.

Športnik iz Mrkopalja je na Prevčev facebook prilepil fotografijo, na kateri je zapis z otroško pisavo, ki bi se v pravilni slovenščini glasil: "Severin Freund je burek, Peter Prevc je car!"

Zraven je narisan skakalec, Fak pa je pripisal, da gre vseeno za dva vrhunska športnika, da se Freund, če bi sporočilo morda prišlo do njega, ne bi čutil užaljenega.

Na tekmi štirje orli

Tretja tekma letošnje novoletne turneje se bo v Innsbrucku začela danes ob 14. uri.

Poleg Petra Prevca se bodo od Slovencev po zaletišču slovite naprave Bergisel spustili še Domen Prevc, Anže Lanišek in Tilen Bartol.

Peter Prevc se bo meril proti Avstrijcu Michaelu Hayböcku (sicer rekorderju naprave s 138 metri), Domen Prevc proti Norvežanu Danielu Andreju Tandeju, Tilen Bartol s Poljakom Kamilom Stochom, Anže Lanišek pa z Japoncem Kentom Sakuyamo.

 

Otroci pravijo: " Severin Freund je burek, Peter Prevc je car " :D :D#Twogreatathletes #funtime #kids #4HillsTournament #Novoletnaturneja

Objavil/a Jakov Fak dne 2. januar 2016
Komentarjev 2
  • matermila 11:32 03.januar 2016.

    Fakov Jaka je tudi burek,vsaj v letošnji sezoni.Al pa pasulj brez mesa.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:33 03.januar 2016.

    Jakov Fak. Ajaaa sm se že ustrašu da boste Fakija z Kmetija išče šefa omenjal.