Šport
34 ogledov

Fak do druge najboljše uvrstitve v sezoni

pokljuka Žurnal24 main
Jakov Fak se je na sprinterski preizkušnji v Anterselvi uvrstil na 15. mesto.

V Meki svetovnega biatlona, kjer je bil Jakov Fak v sprintu zadnjih treh letih vselej tretji, je tokrat z le enim zgrešenim strelom (0+1) zasedel 15. mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev v tej sezoni. S tem si je zagotovil odlično izhodišče za jutrišnjo zasledovalno tekmo, kamor se je s 60. mestom prvič v karieri uvrstili tudi Lenart Oblak, ki je bil na strelišču nezgrešljiv (+1:52.6). Rok Tršan (1+1) in Miha Dovžan (1+0) nista uspela ujeti zasledovalne tekme, zasedla sta 74. in 82. mesto.

Lansko zmago je ponovil Nemec Simon Schempp, ki je slavil pred Rusom Maximom Tsvetkovom, tretji pa je bil Norvežan Tarjei Boe. Temu bi tretjo stopničko skoraj snedel tokrat najboljši Francoz Jean Guillaume Beatrix. Prvi med tistimi z zgrešenimi streli je bil na petem mestu Rus Anton Šipulin. Martin Fourcade, vodilni v svetovnem pokalu, je bil s tremi nepokritimi tarčami zgolj 28.

Glede Fakovega nastopa je Tomaš Kos, glavni trener slovenskih biatloncev, dejal: ''Nastop Jakova je bil po pričakovanjih. Pozitivno je, da se tekaška forma počasi dviguje, seveda ne moramo upati na čarobni preskok, a danes je bilo to tisto, kar smo si nekako nadejali. Seveda so še rezerve. Sem zelo optimističen. Važno je, da se je nekaj premaknilo in da grejo zadeve naprej. Z ničlo, ki je bila zelo blizu, bi bil v prvi deseterici, kar se mi zdi zelo vzpodbuden rezultat. Ni še pripravljen čisto za vrh, a gre v tej smeri.''

Premierno uvrstitve Oblaka na zasledovalno tekmo pa je pospremil z naslednjimi besedami: ''To bo njegova prva zasledovalna tekma. V zadnjem krogu je sicer malce 'padel', ampak ta uvrstitev je nekakšna nagrada za vso vloženo delo in to nas zelo veseli.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.