Lesk šampionskega prstana

Foto: Žurnal24 vujacic_main_reuters Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Vujacic_EPA - main Foto: Žurnal24 sashavujacic1206_afp Foto: Žurnal24 vujacic_afp - main Foto: Žurnal24 vujacicbryantmainaction Foto: Žurnal24 Vujacic Bryant 325 Getty Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Ko je prvič držal košarkarsko žogo v rokah, si najbrž ni predstavljal, da bo nekoč osvojil šampionski prstan lige NBA. No, najbrž sploh ni vedel, da ta prstan obstaja.
Oglej si celoten članek

Glede na to, da Vujačič prihaja iz košarkarske družine – oče Vaso je košarkarski trener – je od njegovega rojstva dalje obstajala velika verjetnost, da se bo nekoč ukvarjal s košarko. In to se je zgodilo ...

 

Malce za šalo, malce zares
Vujačič je do letošnje sezone slovel po svojih dolgih laseh, s katerimi naj bi se po besedah trenerja Jacksona preveč ukvarjal. To ''slabost'' pa ima mogoče v krvi zato, ker je rojen na materinski dan (1984). Toda pred letošnjo sezono se je Vujačič na Jacksonovo željo ostrigel. Z novo pričesko naj bi se lažje posvečal košarki.

 

Aleksander Saša Vujačič je košarkarsko pot začel v Mariboru pri domačem klubu Braniku, nato je za nekaj časa oblekel dres Hopsov, kasneje pa ga je že kot mladega fanta pot vodila v Italijo. Natančneje v Snaidero, kjer se je pod vodstvom našega najboljšega reprezentančnega strelca Teomana Alibegovića predstavil evropski javnosti. Kot 20-letnega fanta so ga po nekaj uspešnih sezonah igranja v Italiji leta 2004 kot 27. na naboru izbrali LA Lakersi.

Začetki NBA-kariere niso bili lahki, saj se je na začetku – tako kot vsi novinci – moral spopasti z manjšo minutažo. V prvi sezoni je povprečno dosegal 2,9 točke, v drugi slabe 3,9, v tretji sezoni pa 4,3. Skladno s stopnjevanjem minutaže so se višale dosežene točke v njegovi statistiki. Nato je prišla prelomna sezona 2007/08, kjer si je pridobil zaupanje trenerja Phila Jacksona in postal trden člen moštva iz Kalifornije. V omenjeni sezoni je zaslovel po odličnem metu za 3 točke (povprečno 44 %), Jackson pa mu je zaupal tudi v ključnih trenutkih, zato je velikokrat ostal na parketu v zadnjih minutah četrte četrtine. Leta 2008 pa je prvič imel priložnost, da se s svojimi soigralci bori za šampionski prstan. In ni bil daleč od uspeha. V finalu končnice lige NBA so Lakersi izgubili proti ekipi Bostona s 4:2. In prav poraz jih je motiviral za naslednjo sezono, v katero so vstopili odločeni, da pokažejo, kdo je najmočnejši člen lige NBA. Jezerniki so odlično sledili svojim željam in na čelu z Bryantom osvojili tako želeni naslov. Slovenci pa smo dobili četrti šampionski prstan lige NBA.

Kot sam pravi, je željan zmag, in kot se za šampiona spodobi, si v prihodnji sezoni želi novega prstana. Želi si igrati in tekmovati, a sodeč po prvi odigrani tekmi sezone 2009/10 se bo za minutažo v ekipi moral boriti in znova dokazati, da upravičeno nosi dres LA Lakersov.

 

V videu si lahko ogledate podelitev prstanov. Nasmejanega Vujačiča lahko vidite na 2:28 do 2:38.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.