Leto "Dragona": Dragić v igri za tekmo All-Star

Foto: EPA
Foto: EPA
Goran Dragić je po izjemno uspešnem letu 2013, v katerem je postal prvi strelec Phoenix Suns v ligi NBA in član prve peterke EuroBasketa, v igri še za dve veliki priznanji.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentant in eden zvezdnikov letošnjega EuroBasketa v Sloveniji, Goran Dragić, bi lahko izjemno leto 2013 zaključil v slogu. Ljubljančan se je namreč znašel med kandidati za nastop na vikendu zvezd lige NBA (All-Star Weekend), Fiba Europe pa ga je uvrstila med kandidate za naslov evropskega igralca leta.

All-Star tekma bo letos na sporedu 16. februarja v New Orleansu, na tekmi zvezd pa do sedaj ni zaigral še noben Slovenec. Slovenija v članski konkurenci prav tako še nima zmagovalca v izboru za evropskega igralca leta.

Sije kot sonce

Za Dragića lahko košarkarski navdušenci glasujejo preko spletne strani Allstarballot.nba.com in Twitterja s tvitom Goran Dragic #NBABallot. Glasovanje poteka do 20. januarja 2014. Za evropskega igralca leta je možno glasovati preko spletne strani Fibaeurope.com.

Dragić ima trenutno povprečje 17,9 točke, 6,7 podaje in 2,9 skoka na tekmo v dresu Phoenix Suns, ki se jim je po avanturi pri Houston Rockets in Baskonii pridružil še drugič v karieri. V tej sezoni je na 19 tekmah dvakrat presegel mejo 30 točk, devetkrat pa je podelil osem ali več podaj.

Dragić je trenutno 31. strelec in enajsti podajalec lige NBA. V zahodni konferenci na položaju organizatorja igre več točk od njega dosegajo le Stephen Curry, Russell Westbrook, Damian Lillard, Ty Lawson, Chris Paul in Mike Conley. Na EuroBasketu v Sloveniji, kjer je bil s povprečjem 15,8 točke na tekmo prvi strelec petouvrščene slovenske reprezentance, je bil izbran v idealno peterko prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.