Šport > Košarka
25 ogledov

Leto "Dragona": Dragić v igri za tekmo All-Star

Slovenija Francija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana Dragić Batum EPA
Goran Dragić je po izjemno uspešnem letu 2013, v katerem je postal prvi strelec Phoenix Suns v ligi NBA in član prve peterke EuroBasketa, v igri še za dve veliki priznanji.

Slovenski reprezentant in eden zvezdnikov letošnjega EuroBasketa v Sloveniji, Goran Dragić, bi lahko izjemno leto 2013 zaključil v slogu. Ljubljančan se je namreč znašel med kandidati za nastop na vikendu zvezd lige NBA (All-Star Weekend), Fiba Europe pa ga je uvrstila med kandidate za naslov evropskega igralca leta.

All-Star tekma bo letos na sporedu 16. februarja v New Orleansu, na tekmi zvezd pa do sedaj ni zaigral še noben Slovenec. Slovenija v članski konkurenci prav tako še nima zmagovalca v izboru za evropskega igralca leta.

Sije kot sonce

Za Dragića lahko košarkarski navdušenci glasujejo preko spletne strani Allstarballot.nba.com in Twitterja s tvitom Goran Dragic #NBABallot. Glasovanje poteka do 20. januarja 2014. Za evropskega igralca leta je možno glasovati preko spletne strani Fibaeurope.com.

Dragić ima trenutno povprečje 17,9 točke, 6,7 podaje in 2,9 skoka na tekmo v dresu Phoenix Suns, ki se jim je po avanturi pri Houston Rockets in Baskonii pridružil še drugič v karieri. V tej sezoni je na 19 tekmah dvakrat presegel mejo 30 točk, devetkrat pa je podelil osem ali več podaj.

Dragić je trenutno 31. strelec in enajsti podajalec lige NBA. V zahodni konferenci na položaju organizatorja igre več točk od njega dosegajo le Stephen Curry, Russell Westbrook, Damian Lillard, Ty Lawson, Chris Paul in Mike Conley. Na EuroBasketu v Sloveniji, kjer je bil s povprečjem 15,8 točke na tekmo prvi strelec petouvrščene slovenske reprezentance, je bil izbran v idealno peterko prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.