Leto in pol po grozni nesreči želi v formulo 1

Foto: Profimedia Sophia Florsch
Devetnajstletnica je odločena, da jo huda nesreča ne bo ustavila.
Oglej si celoten članek

Nemška dirkačica formule 3 Sophia Flörsch, ki je novembra 2018 na dirki za veliko nagrado Macaoja doživela hudo nesrečo, po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pravi, da njen povratek še ni končan. V prihodnosti si nagrajenka akademije laureus za največjo športno vrnitev v letu 2019 namreč želi tekmovati v formuli 1.

Danes 19-letnica si je v nesreči, kjer je njen dirkalnik pri hitrosti skoraj 280 km/h zletel s steze, poletel preko zaščitne ograje in končal zunaj dirkališča, zlomila hrbtenico.

Po uspešni operaciji in okrevanju je lani marca ponovno začela dirkati, v ponedeljek pa je v Berlinu prejela prestižno nagrado laureus za športni povratek leta.

Grda nesreča Preko ograje na tribuno, več ranjenih

"Dirkanje je moje življenje in verjamem, da se vse zgodi z razlogom, vključno s to nesrečo," je dejala Flörschova. Zaveda se, da je imela v nesreči pred dvema letoma veliko srečo, a kot pravi, njen povratek še ni končan.

Foto: youtube Sophia Florsch

V motošportu prevladujejo moški in "to je nekaj, kar si želim spremeniti. V roku dveh do treh let si želim sedeti za dirkalnikom formule ena," je odločna mlada Nemka.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.