Šport > Moto športi
973 ogledov

Leto in pol po grozni nesreči želi v formulo 1

Sophia Florsch
Devetnajstletnica je odločena, da jo huda nesreča ne bo ustavila.

Nemška dirkačica formule 3 Sophia Flörsch, ki je novembra 2018 na dirki za veliko nagrado Macaoja doživela hudo nesrečo, po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pravi, da njen povratek še ni končan. V prihodnosti si nagrajenka akademije laureus za največjo športno vrnitev v letu 2019 namreč želi tekmovati v formuli 1.

Danes 19-letnica si je v nesreči, kjer je njen dirkalnik pri hitrosti skoraj 280 km/h zletel s steze, poletel preko zaščitne ograje in končal zunaj dirkališča, zlomila hrbtenico.

Po uspešni operaciji in okrevanju je lani marca ponovno začela dirkati, v ponedeljek pa je v Berlinu prejela prestižno nagrado laureus za športni povratek leta.

Sophia Florsch Grda nesreča Šport Preko ograje na tribuno, več ranjenih

"Dirkanje je moje življenje in verjamem, da se vse zgodi z razlogom, vključno s to nesrečo," je dejala Flörschova. Zaveda se, da je imela v nesreči pred dvema letoma veliko srečo, a kot pravi, njen povratek še ni končan.

Sophia Florsch | Avtor: youtube youtube

V motošportu prevladujejo moški in "to je nekaj, kar si želim spremeniti. V roku dveh do treh let si želim sedeti za dirkalnikom formule ena," je odločna mlada Nemka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice