Šport > Moto športi
2178 ogledov

Pred mesecem dni poletela v zid, zdaj pa ...

Sophia Florsch
Po hudi nesreči se ne namerava odreči svojim sanjam.

Sredi novembra je mlada nemška voznica Sophia Flörsch doživela hudo nesrečo na dirki formule 3 v Macau, ko je pri hitrosti 171 kilometrov na uro poletela v zrak in trčila v zaščitno ograjo. Operacija njene hrbtenice je trajala 11, okrevanje pa naj bi zdaj potekalo zelo dobro. Začela je migati z nogama in rokama, z bližnjimi pa povsem normalno komunicira.

"Ko je odpadlo kolo, sem izgubila oblast nad bolidom. Nato narediš tisto, kar so te učili - umakneš roke z volana, se pripraviš in čakaš, kaj se bo zgodilo. Čuden je občutek, ko poletiš skozi zrak. Samo čakala sem, da priletim v zid, nisem pa ga videla, saj sem letela v 'rikverc'," je za The Times zdaj izjavila dirkačica, ki je 1. decembra dopolnila 18 let.

Sophia Florsch Grda nesreča Šport Preko ograje na tribuno, več ranjenih

"Na začetku me ni bolelo. Oči sem imela polne pene za gašenje, nato pa me je presekalo. Začutila sem močno bolečino v hrbtu. Noge so me bolele zaradi udarca v kokpit, imela sem nekaj modric. Takoj sem jih poskušala premakniti in pomislila sem 'OK, lahko jih premikam', je še dejala Nemka.

Sophia Florsch | Avtor: youtube youtube

"Zlomila sem si eno vretence, a so ga rebra nekoliko zaščitila. Zdravniki so mi vzeli kost iz kolka, da bi zamenjali poškodovani del hrbtenice. Vse to povezuje jeklena ploščica," je opisala operacijo.

Kljub hudi nesreči se namerava čim prej vrniti na steze. "Moje sanje so formula 1 in naredila bom vse, da uresničim svoj cilj. Te poškodbe me ne bodi ustavile, želim se vrniti takoj po okrevanju," je odločna Flörscheva.

Sophia Flörsch Podrobnosti Šport Po hudi nesreči, ki je obkrožila svet, operirana več ur
Komentarjev 2
  • Lucy_Mickey 15:01 19.december 2018.

    Po zapustitvi mojega prejšnjega dela pred 2 meseci, sem imel nekaj sreče, da sem izvedel o tej spletni strani, ki je bila za mene varčevanje z življenjem ... Ponujajo delovna mesta, za katere lahko ljudje delajo na spletu iz svoje ...prikaži več hiše. Moja najnovejša plača po tem, ko sem delala za njih 4 tedne, je bila za 28397 $ ... Neverjetno stvar je, da je edina stvarr potrebna preprosto tipkanje in dostop do interneta ... Preberite vse o tem tukaj ..... >>>>>>> http://www.Internet43.Com

  • maresem 12:22 19.december 2018.

    Očitno ti ni dovolj... boš iskala naslednjo priložnost, da boš fasala totalko. Budalo babje.