Šport > Moto športi
8605 ogledov

Po hudi nesreči, ki je obkrožila svet, operirana več ur

Sophia Flörsch
Mladi nemški voznici so operirali hrbtenico.

Nemška dirkačica Sophia Flörsch, ki je v nedeljo v Macau na dirki formule 3 doživela hudo nesrečo, je uspešno prestala operacijo hrbtenice. Njen oče je za nemške medije potrdil, da ima zlomljeno sedmo vretence, a je hrbtenjača ostala nepoškodovana.

Posnetki strahovite nesreče so v nedeljo obkrožili svet: dirkalnik 17-letne nemške voznice je, potem ko je pri veliki hitrostni zapeljala na robnik na ulični stezi, obrnilo in dvignilo v zrak. Formula je preletela zaščitno ogrado in se z zgornjim delom, kjer je dirkačeva glava, zaletela v kovinsko konstrukcijo, postavljeno ob zavoju, potem pa padla na tla.

Sophia Florsch Grda nesreča Šport Preko ograje na tribuno, več ranjenih

Tekmovalko so po nesreči odpeljali v bolnišnico; bila je pri zavesti, pozneje se je že zahvalila za številne dobre želje, ki jih je dobila na družbenih omrežjih, in dodala, da mirno čaka na današnjo operacijo. Njen oče Alexander Flörsch, ki hčerko spremlja v bolnišnici, je danes pojasnil, da zahtevna operacija traja več ur. Potrdil je, da ima mlada voznica zlomljeno sedmo vretence, na srečo pa ni poškodovana hrbtenjača, zato upajo, da nesreča ne bo imela hujših posledic.

V nesreči so bili poškodovani še štirje; japonskega dirkaškega tekmeca Shoja Tsuboija, dva fotografa in varnostnika ob stezi so prav tako odpeljali na pregled v bolnišnico, potem ko so utrpeli poškodbe obraza, glave in hrbta.

Macao velja za eno najzahtevnejših in najbolj nevarnih stez na svetu; v zadnjih letih so življenje v nesrečah na različnih avtomobilističnih in motociklističnih dirkah izgubili Britanec Daniel Hegarty (2017), Portugalec Luis Carreira in Phillip Yau iz Hongkonga (oba 2012).

Nedeljsko nesrečo Flörscheve preiskuje krovna avtomobilistična zveza (Fia), za zdaj pa še ni znano, zakaj je do nje prišlo.

Komentarjev 3
  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 21:00 19.november 2018.

    Kaj ma baba za delat za volanom, njen volan je šporget!

  • harris 18:05 19.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprečje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to počne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam šef. obiščite >><>>>> www.WebJob33.Com