Šport > Moto športi
2215 ogledov

(Ne)srečna dirkačica zapustila bolnišnico

Sophia Flörsch
Dirkačica Sophia Flörsch se vrača v domovino.

Sophia Flörsch, nemška dirkačica formule 3, ki je pred dobrim tednom na dirki v Macau doživela strahotno nesrečo, pri veliki hitrosti je po stiku s tekmecem izgubila oblast nad vozilom in trčila v ogrado, je zapustila bolnišnico in odpotovala domov. Nesreča ji trajnih posledic ne bo pustila, ni pa se še izjasnila, ali bo nadaljevala dirkaško kariero.

"Danes letim domov. Komaj čakam, da spet vidim družino in prijatelje. Še vedno sem vzhičena zaradi številne podpore, ki so mi jo v zadnjih dneh izražali znani in neznani z vsega sveta," je prek socialnih medijev sporočila Nemka, ki si je pri nesreči zlomila vratno vretence. Po prihodu v bolnišnico je prestala 11-urno operacijo, zdravniki pa so sporočili, da ne bo imela nobenega nevrološkega primanjkljaja, vse okončine bodo tudi v prihodnje normalno delovale.

Sophia Florsch Grda nesreča Šport Preko ograje na tribuno, več ranjenih

"Zelo sem hvaležna zdravnikom in vsem čudovitim medicinskim sestram, 18. november bo moj drugi rojstni dan. Zdaj se začenja novo poglavje, nočem več razmišljati o zgodovini, želim gledati naprej," je še zapisala 17-letna Flörschova, ki bo svoj pravi rojstni dan praznovala 1. decembra.

Frits van Amersfoort, lastnik ekipe Van Amersfoort Racing, je ocenil, da je Nemka vozila s hitrostjo 276 km/h, ko je v četrtem krogu dirke zadela bolid indijskega dirkača Jehana Daruvale in da je imela na 'ramenu angela varuha', ker je preživela nesrečo.  

Nemkino nesrečo preiskuje Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA)

Sophia Flörsch Podrobnosti Šport Po hudi nesreči, ki je obkrožila svet, operirana več ur

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.