Levi niso dovolili presenečenja v Zlatorogu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem kolu Lige prvakov v domači dvorani Zlatorog izgubili proti nemški ekipi Rhein-Neckar Löwen (25:28).
Oglej si celoten članek

Celjska zasedba je doživela drugi poraz v Ligi prvakov in prvega na domačem igrišču v tej sezoni, po Zagrebu pa jim je rokometno mero vzela izjemno kakovostna zasedba Rhein-Neckar Löwen. Slovenski podprvak bo naslednjo preizkušnjo imel že v četrtek, 17. oktobra, ko bo gostoval pri ukrajinskem Zaporožju.

Izbranci celjskega stratega Vladana Matića so že v uvodu občutili rokometno potenco tekmecev iz Nemčije. Danski reprezentančni vratar Niklas Landin je takoj nanizal tri bravurozne obrambe in dodobra prestrašil gostitelje, ki so prvi gol dosegli šele v sedmi minuti prek Nemanje Zelenovića. Celjani so do 12. minute še nekako bili konkurenčni "levom" iz Nemčije, po izidu 4:4 pa so začeli capljati za mednarodno obarvano zasedbo iz Mannheima.

Izključitev Guardiole začela povratek

Ti so v nadaljevanju z racionalno napadalno predstavo in čvrsto obrambo povsem onemogočili Celjane, ki so povsem izgubili niti svoje igre in si v 16. minuti priigrali štiri gole zaostanka (4:8). Dokaj brezidejno igro v napadu – oba celjska krilna igralca Gašper Marguč in Luka Žvižej sta bila povsem odrezana ter nekajminutni strelski mrki – so gosti s pridom izkoristili in si hitro priigrali prednost šestih golih (5:11), ki jo niso zapravili vse do konca prvega polčasa (7:13).

Celjani so slabo začeli drugi polčas in hitro zaostali za sedem golov (11:18), nato pa vendarle ujeli pravi ritem in z veliko hitrejšo ter raznovrstnejšo igro začeli loviti imenitne tekmece. Dodaten "zalet" so dobili po rdečem kartonu Gedeona Guardiole (prejel ga je po grobem prekršku nad Sebastianom Skubetom), v 43. minuti so se približali na minus štiri (15:19), pet minut kasneje pa je Mate Lekai znižal na 18:21.

Lisjak Gudmundsson ustavil nalet

Slovenskemu podprvaku navzlic trudu in želji ni uspelo tekme postaviti na glavo. To jim je onemogočil islandski strateg na nemški klopi Gudmundur Gudmundsson, ki je v prelomnih trenutkih dvoboja na igrišče poslal svoje najbolj razpoložene može, ki so onemogočili preobrat, hkrati pa so poskrbeli za prvo zmago v Ligi prvakov. Pred tem je drugouvrščena ekipa v nemškem prvenstvu igrala neodločeno z Zaporožjem in tesno izgubila proti Veszprému.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Rok Žuran in Zelenović. Oba sta dosegla po pet golov, v nemški pa je bil strelsko najbolj učinkovit Uwe Gensheimer z desetimi zadetki.

Liga prvakov, skupina A, 3. kolo: 

Celje Pivovarna Laško : Rhein-Neckar Löwen 25:28 (7:13)
Žuran 5, Zelenović 5, Marguč 4, Žvižej 4; Gensheimer 10 (6), Myrhol 6, Ekdahl 3

Veszprém : Motor Zaporožje 44:27 (20:13) 
Sankt-Peterburg : Croatia Osiguranje Zagreb 24:35 (16:15)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.