Šport
25 ogledov

Levi niso dovolili presenečenja v Zlatorogu

Matić Croatia Osiguranje Zagreb Celje Pivovarna Laško Arena Slavko Midzor/PIXSELL
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem kolu Lige prvakov v domači dvorani Zlatorog izgubili proti nemški ekipi Rhein-Neckar Löwen (25:28).

Celjska zasedba je doživela drugi poraz v Ligi prvakov in prvega na domačem igrišču v tej sezoni, po Zagrebu pa jim je rokometno mero vzela izjemno kakovostna zasedba Rhein-Neckar Löwen. Slovenski podprvak bo naslednjo preizkušnjo imel že v četrtek, 17. oktobra, ko bo gostoval pri ukrajinskem Zaporožju.

Izbranci celjskega stratega Vladana Matića so že v uvodu občutili rokometno potenco tekmecev iz Nemčije. Danski reprezentančni vratar Niklas Landin je takoj nanizal tri bravurozne obrambe in dodobra prestrašil gostitelje, ki so prvi gol dosegli šele v sedmi minuti prek Nemanje Zelenovića. Celjani so do 12. minute še nekako bili konkurenčni "levom" iz Nemčije, po izidu 4:4 pa so začeli capljati za mednarodno obarvano zasedbo iz Mannheima.

Izključitev Guardiole začela povratek

Ti so v nadaljevanju z racionalno napadalno predstavo in čvrsto obrambo povsem onemogočili Celjane, ki so povsem izgubili niti svoje igre in si v 16. minuti priigrali štiri gole zaostanka (4:8). Dokaj brezidejno igro v napadu – oba celjska krilna igralca Gašper Marguč in Luka Žvižej sta bila povsem odrezana ter nekajminutni strelski mrki – so gosti s pridom izkoristili in si hitro priigrali prednost šestih golih (5:11), ki jo niso zapravili vse do konca prvega polčasa (7:13).

Celjani so slabo začeli drugi polčas in hitro zaostali za sedem golov (11:18), nato pa vendarle ujeli pravi ritem in z veliko hitrejšo ter raznovrstnejšo igro začeli loviti imenitne tekmece. Dodaten "zalet" so dobili po rdečem kartonu Gedeona Guardiole (prejel ga je po grobem prekršku nad Sebastianom Skubetom), v 43. minuti so se približali na minus štiri (15:19), pet minut kasneje pa je Mate Lekai znižal na 18:21.

Lisjak Gudmundsson ustavil nalet

Slovenskemu podprvaku navzlic trudu in želji ni uspelo tekme postaviti na glavo. To jim je onemogočil islandski strateg na nemški klopi Gudmundur Gudmundsson, ki je v prelomnih trenutkih dvoboja na igrišče poslal svoje najbolj razpoložene može, ki so onemogočili preobrat, hkrati pa so poskrbeli za prvo zmago v Ligi prvakov. Pred tem je drugouvrščena ekipa v nemškem prvenstvu igrala neodločeno z Zaporožjem in tesno izgubila proti Veszprému.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Rok Žuran in Zelenović. Oba sta dosegla po pet golov, v nemški pa je bil strelsko najbolj učinkovit Uwe Gensheimer z desetimi zadetki.

Liga prvakov, skupina A, 3. kolo: 

Celje Pivovarna Laško : Rhein-Neckar Löwen 25:28 (7:13)
Žuran 5, Zelenović 5, Marguč 4, Žvižej 4; Gensheimer 10 (6), Myrhol 6, Ekdahl 3

Veszprém : Motor Zaporožje 44:27 (20:13) 
Sankt-Peterburg : Croatia Osiguranje Zagreb 24:35 (16:15)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.