Šport
18 ogledov

Matić grozi z "drastičnimi potezami"

Zagreb Croatia Osiguranje Celje Pivovarna Laško Liga prvakov Slišković Slavko Midzor/PIXSELL
Trener Celja Pivovarne Laško Vladan Matić je pred sobotno tekmo z ruskim Sankt Peterburgom svojim varovancem, ki niso v formi, zagrozil z drastičnimi potezami, če se stanje ne izboljša.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v uvodnem krogu Lige prvakov doživeli poraz v Zagrebu, v soboto, 28. septembra, pa bodo v svojem Zlatorogu gostili tekmece iz ruskega Sankt- Peterburga. Slovensko-ruski klubski obračun se bo pričel ob 20.30.

Celjani bodo gostili najbolj ugodne tekmece v skupinskem delu, ki pa se prav tako spogledujejo z uvrstitvijo v osmino finala. Ruska ekipa je v uvodni tekmi na domačem igrišču visoko izgubila proti madžarskemu Veszpremu s 15:28, ki je eden glavnih pretendentov za končno zmago v Ligi prvakov, a ta visok poraz ne sme uspavati slovenskih podprvakov. Tega se dobro zaveda tudi celjski strateg Vladan Matić.

"Če ne bo drugače, bomo prisiljeni v drastične poteze"

"Tekma s Sankt Peterburgom bo za nas zelo pomembna, na njej bomo morali ponoviti uvodnih 40 minut sredinega dvoboja v Ribnici. Nekateri moji igralci niso v formi in če ne bo drugače, bomo prisiljeni tudi v bolj drastične poteze. A zdaj ne bi želel o tem, saj sem igralcem že povedal, kakšno je stanje in kaj od njih pričakujem," je uvodoma dejal Matić in dodal:

"O sobotnem nasprotniku imamo zelo malo informacij in morda je celo bolje tako. Imamo le posnetek tekme z Veszpremom, kjer pa je končni rezultat precej nerealen. Gostili bomo atipično rusko ekipo, na delu ne bomo videli visokih in okornih igralcev, temveč gibljive in hitre, ki so nevarni z vseh položajev. Dve točki nista samoumevni in morali se bomo pošteno potruditi za zmago ter vanjo vložiti vse napore. Če jih bomo podcenjevali, potem nam bo zelo težko."

Prelahko zapravljali lahke zadetke

Za tekmo bo nared tudi Nemanja Zelenović, ki je na sredini tekmi - po dveh močnih udarcih v stegno in zlomljenem nosu na tekmah z velenjskim Gorenjem in Zagrebom - počival in se tako pripravljal na sobotno tekmo z ruskim moštvom.

"Trener mi je v Ribnici namenil nekaj počitka, saj še vedno čutim posledice močnih udarcev. Verjamem, da bo do sobote vse v najlepšem redu in bom na tekmo popolnoma pripravljen. Ta bo gotovo zelo težka, igralci se bomo borili in dali vse od sebe. Izkoristiti moramo igro, ki smo jo kazali v pripravljalnem obdobju, v uvodnih tekmah pa smo jo vsi nekako pogrešali. To je naš hiter prehod v napad in zabijanje lahkih zadetkov, ki si jih omogočimo z dobro obrambo. Te lahke zadetke smo na zadnjih tekmah prelahko zapravljali," je dejal srbski zunanji igralec.

Po sobotni tekmi bo napočil dvotedenski premor v Ligi prvakov, celjska ekipa pa bo nato naslednjo tekmo igrala 12. oktobra, ko bo gostila nemški Rhein-Neckar Löwen, teden dni kasneje pa bo gostovala pri ukrajinskem Zaporožju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.