Šport
15 ogledov

Celjani proti spečim levom, brez Papeža v Flensburg

Duvnjak Nosan Hamburg HSV Gorenje Velenje Liga prvakov EPA
Slovenska rokometna kolektiva v Ligi prvakov ta vikend čakata obračuna z nemškima velikanoma.

Slovenski rokometni podprvak Celje Pivovarna Laško je na dosedanjih dveh tekmah v evropski Ligi prvakov iztržil polovičen izkupiček, po porazu z Zagrebom in zmagi nad Sankt Peterburgom pa bo v soboto, 12. oktobra, v dvorani Zlatorog gostil izjemno močno nemško ekipo Rhein-Neckar Löwen. Slovensko-nemški obračun se bo pričel ob 16.30.

Celjski rokometaši se po bolečem porazu z Zagrebčani na mednarodnem in Velenjčani na domačem prizorišču vendarle ujeli pravi ritem ter nanizali nekaj zaporednih zmag, v soboto pa bodo gostili imenitne tekmece iz Mannheima.

Gostijo ekipo v najboljši formi

Nemška ekipa je Ligo prvakov začela z neodločenim izidom z ukrajinskim Zaporožjem (31:31) in tesnim porazom z madžarskim Veszpremom (29:30), veliko bolje pa ji kaže v izjemno močni bundesligi, kjer je po devetih tekmah s šestimi zmagami in tremi neodločenimi izidi na drugem mestu, za vodilnim Kielom pa zaostaja le za točko. V generalki za sobotni dvoboj v mestu ob Savinji je brez težav opravila z Lemgom (35:27).

"Gostili bomo ekipo, ki je, vsaj tako je moje mnenje, trenutno v najboljši formi v nemškem prvenstvu, zavoljo naše lanske zmage nad Kielom pa v Celje prihaja izjemno motivirana," je uvodoma dejal celjski strateg Vladan Matić in dodal: "Z bojevito predstavo, odlično obrambo in pametno igro v napadu imamo možnosti za zmago. V primeru, da eden od teh elementov igre ne bo 100-odstoten, potem bo zelo težko."

Lahko igrajo z Nemci

Gašper Marguč, ki je na zadnjih dveh srečanjih skupaj zabil šestnajst zadetkov, je tudi pred gostovanjem nemške zvezdniške zasedbe optimističen.

"Po manjšem uvodnem spodrsljaju, ko so doma izgubili točko z Zaporožjem, so nato za zadetek izgubili v Veszpremu, a to slednje je bilo pričakovano. Zaradi spodrsljaja na prvi tekmi bodo močno motivirani in so favoriti na sobotnem dvoboju, a mi igramo v domači dvorani. Že lani smo dokazali, da proti nemškim ekipam lahko igramo in gotovo se ne bomo predali. Nadejamo se, da bodo v dvorano prišli številni navijači, ki bi nam lahko pomagali do uspeha," je dejal Marguč.

Zagreb Croatia Osiguranje Celje Pivovarna Laško Liga prvakov Zelenović | Avtor: Slavko Midzor/PIXSELL Slavko Midzor/PIXSELL
"Po dopoldanski regeneraciji smo začeli misijo Rhein-Neckar Löwen. Pred nami je težka tekma, nemška ekipa deluje zelo suvereno, dela malo napak, hkrati pa kaznujejo vsako tekmečevo. Deluje zelo homogeno in je zelo hitra ter uigrana. Če želimo doseči ugoden izid, potem bomo morali prikazati igro brez najmanjših napak," pa je pred sobotnim obračunom dejal celjski vratar Matevž Skok. Na sobotni tekmi v Zlatorogu bosta sodila Moldavca Igor Covalciuc in Alexei Covalciuc.

Velenjčani v Flensburg brez Papeža

Rokometaši Gorenja Velenja so po uvodni domači zmagi v Ligi prvakov nad švedskim Drottom Halmstadom doživeli visok poraz na gostovanju pri HSV Hamburgu, konec tega tedna pa bodo znova igrali v Nemčiji. Tokrat jim bodo na nasprotni strani igrišča stali stari znanci iz Flensburga, tekma pa se bo v nedeljo, 13. oktobra, pričela ob 17. uri.

Flensburg-Handewitt je odlično začel evropsko sezono v skupini D, v uvodnih dveh tekmah je premagal danski Aalborg (31:27) in Drott iz Halmstada (37:27), dobre predstave pa kaže tudi v nemškem prvenstvu, kjer je trenutno na tretjem mestu. Za vodilnim Kielom zaostaja tri, za drugouvrščenim Rhein-Neckar Löwnom pa dve točki.

Slab zdravstveni bilten

Velenjčani so pričakovano odprli mednarodno sezono: v državnem prvenstvu so po šestih kolih na prvem mestu, med drugim pa so na kolena položili tudi največjega tekmeca iz Celja. Velenjska zasedba se je s Flensburgom pomerila tudi v minuli sezoni, v osmini finala lige prvakov pa je klonila s skupnim izidom 50:55. V Nemčiji je izgubila s 25:28, v Velenju pa s 25:27.

"Flensburg je v primerjavi z minulo sezono še močnejši, mi pa smo dodobra spremenili kadrovsko zasedbo. Pred nami je težko gostovanje, na njem pa bržkone ne bom mogel računati na nekatere igralce. Zavoljo bolezni sta že cel teden odstotna Darko Cingesar in Mitja Nosan, na sredini tekmi pa se je poškodoval tudi Niko Medved. Njegov nastop je pod velikim vprašajem, zagotovo pa ne bo nastopil poškodovani Jernej Papež. Zdravstveni bilten je slab, ne glede na to pa se nameravamo v Flensburgu predstaviti v lepi luči," je dejal trener velenjske zasedbe Ivan Vajdl.

O zmagi ne razmišljajo

"Nemška ekipa je močna na vseh igralskih položajih. Njen ritem igre v napadu narekuje Danec Thomas Mogensen, tu pa je še kopica imenitnih zunanjih igralcev, kot sta nemška reprezentanta Holger Glandorf in Steffen Weinhold ter Srb Draško Nenadić, nevarnost pa bo pretila tudi s krilnih položajev, kjer prevladuje Danec Anders Eggert Jensen, ki je tudi najboljši strelec nemške ekipe," je o Flensburgu, ki ga vodi nekdanji švedski reprezentant Ljubomir Vranješ, dejal Vajdl in dodal:

"Naša želja je, da se vrnemo zadovoljni iz Flensburga. O zmagi ne razmišljamo, z našo dobro igro pa smo lahko vsaj enakovredni. Dejstvo pa je, da nas veliko pomembnejša tekma čaka sredi prihodnjega tedna, ko bomo v Rdeči dvorani gostili neposrednega tekmeca za uvrstitev v osmino finala – danski Aalborg."

Pravico na nemško-slovenskem obračunu v Flensburgu bosta delila Čeha Jiri Opava in Pavel Valek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.