Lindsey znova do globusa

Foto: EPA
Foto: EPA
V italijanskem La Thuilu so gledalci videli domačo zmago, mali smukaški kristalni globus pa je pripadel Američanki.
Oglej si celoten članek

Italijanka Nadia Fanchini je zmagovalka skrajšanega smuka za svetovni pokal v italijanskem La Thuilu. Še bolj pomembno pa je bilo drugo mesto Američanke Lindsey Vonn, ki si je z novimi 80 točkami še osmič v karieri privozila mali kristalni globus za zmago v smukaškem seštevku svetovnega pokala.

Vonnova je za zmagovalko zaostala 14, tretjeuvrščena Italijanka Daniela Merighetti pa za 72 stotink sekunde. Američanka je vnovič prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je petkova zmagovalka Švicarka Lara Gut tokrat v težkih pogojih zasedla šele 11. mesto.

Brez res vidne uvrstitve so ostale tudi Slovenke. Z 19. in 20. mestom med 42 uvrščenimi tekmovalkami sta do novih točk svetovnega pokala prišli Maruša Ferk (+2,64) in Ilka Štuhec (+2,69), Vanja Brodnik je bila 41. (5,93). V nedeljo bo v La Thuilu še superveleslalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.