Šport
45 ogledov

Lindsey znova do globusa

Nadia Fanchini EPA
V italijanskem La Thuilu so gledalci videli domačo zmago, mali smukaški kristalni globus pa je pripadel Američanki.

Italijanka Nadia Fanchini je zmagovalka skrajšanega smuka za svetovni pokal v italijanskem La Thuilu. Še bolj pomembno pa je bilo drugo mesto Američanke Lindsey Vonn, ki si je z novimi 80 točkami še osmič v karieri privozila mali kristalni globus za zmago v smukaškem seštevku svetovnega pokala.

Vonnova je za zmagovalko zaostala 14, tretjeuvrščena Italijanka Daniela Merighetti pa za 72 stotink sekunde. Američanka je vnovič prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je petkova zmagovalka Švicarka Lara Gut tokrat v težkih pogojih zasedla šele 11. mesto.

Brez res vidne uvrstitve so ostale tudi Slovenke. Z 19. in 20. mestom med 42 uvrščenimi tekmovalkami sta do novih točk svetovnega pokala prišli Maruša Ferk (+2,64) in Ilka Štuhec (+2,69), Vanja Brodnik je bila 41. (5,93). V nedeljo bo v La Thuilu še superveleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.