Šport
101 ogledov

Vonnova odkrito o zasebnem življenju

tina maze lindsey vonn EPA
Ameriška smučarska šampionka in rekorderka po številu zmag med ženskami v svetovnem pokalu Lindsey Vonn je v intervjuju za nemški Bild am Sonntag spregovorila o svojem športnem in zasebnem življenju. Tudi o boju z depresijo.

Uspehe Lindsey Vonn novinarji in drugi pogosto naslavljajo z "neverjetno." "Sovražim besedo neverjetno. Vesela sem, da smučam hitro in to je to," pravi Američanka, ki je nekoč dejala, da bi se rada pomerila z moškimi.

In to ne kjerkoli, na najbolj slavni smukaški stezi v Kitzbühlu. "Nastop v Kitzbühlu so moje sanje. Z moškimi bi se pomerila, vendar ne prej kot po olimpijskih igrah leta 2018. Želim se prepričati, kako jim lahko konkuriram, ampak pred olimpijskimi igrami bi bilo to preveč nevarno tvegano za moja kolena."

Pogreša vročo čokolado z  Mario Höfl-Riesch

lindsey vonn tiger woods beaver creek | Avtor: EPA EPA
Vonnova pravi, da ne pogreša tega, da nima pravih tekmic. Je pa nagovarjala Nemko Mario Höfl-Riesch, da se spet vrne v belo karavno: "Maria je bila vedno moja najboljša prijateljica. Po njenem odhodu sem bila dolgo osamljena. Pogrešam pitje vroče čokolade z njo. Četudi imam zdaj nove prijateljice, to ni enako kot je bilo z Mario. Na srečo se sem in tja srečava, ko na prizoriščih komentira posamezne tekme."

Vonnova je bila s Höfl-Rieschovo skupaj na počitnicah v Mehkiki, a je neuspešno lobirala, da bi se vrnila na snežne strmine: "Še vedno je zelo hitra. Vendar pa vem, da se v belo karavano ne bo več vrnila."

In v čem je skrivnost, da v letošnji sezoni praktično nima konkurence v hitrih disciplinah? Američanka pravi, da je poleti trdo trenirala in da ne gre za nikakršno čarovnijo: "Osredotočam se na vsako posamezno tekmo. V mojem življenju ni nič drugega kot smučanje, vse se vrti okoli smučanja."

lindsey vonn | Avtor: EPA EPA

Zaradi razhoda z Woodsom smuča le hitreje

Vonn Lake Louise smuk trening alpsko smučanje svetovni pokal | Avtor: EPA EPA
Leta 2015 se je Vonnova po treh letih razšla s slavnim igralcem golfa Tigerjem Woodsom. Z njim je še vedno v stiku, celo čestital ji je za zadnjo zmago. Američanka pravi, da je po ločitvi od zvezdnika še še hitrejša na smučišču, v njenem življenju pa ne obstaja noben drug moški, niti zvezdnik formule 1: "Z Lewisom Hamiltonom sva zgolj prijatelja. Sem samska!"

Na vprašanje ali ji je zaradi stalnih selitev in tekmovanj težko najti partnerja, Američanka pravi: "Ljubezensko življenjse vrhunskega športnika ni enostavno. Zato sem si kupila psa. Lucy je stara tri mesece."

Zdravila učinkujejo

Vonnova je v intervjuju spregovorila tudi o boju z depresijo: "Trenutno je vse v najlepšem redu. Nimam nikakršnih težav. Zdravila zaenkrat učinkujejo."

 

Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 15:17 14.februar 2016.

    Gospodična mi je bila vedno odvratna. Deluje mi, kot stroj in ne ženska. Verjamem, da pogreša dobre sotekmovalke, a one so lahko areno zapustile Lindsey nima te sreče. Ona je predmet zaslužka v sponzorskih pogodbah in nihče je ne vpraša, ...prikaži več kaj si ona želi. Oddelati mora svojo "normo". Po poškodbi se je kot Armstrong morala vrniti, da oddela kar je bila še dolžna sponzorjem. ...... .......... .......... .......... Kako žalostno je pravzaprav njeno življenje pričajo duševne stiske, ki jih blaži z zdravili.