Šport
42 ogledov

Prelisičil celo Lindsey Vonn

ilka štuhec EPA
Ilka Štuhec je izkoristila postavitev trenerja Aleša Brezavščka in na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu osvojila 13. mesto. Nekdanji slovenski smučar je za dobro opravljeno delo prejel pohvale ameriških kolegov.

Ilka Štuhec se je petič v tej sezoni v svetovnem pokalu alpskih smučark v hitrih disciplinah uvrstila v prvo petnajsterico. Petindvajsetletna Štajerka je superveleslalomsko preizkušnjo v nemškem Garmisch-Partenkirchnu končala na 13. mestu, potem ko je na sobotni smukaški zgrešila vratca. 

"Trinajsto mesto Ilke je lep rezultat. Delno je odpeljala dobro, predvsem spodnji del. Na vrhu ji ni povsem uspelo. Spodaj je bilo dobro, zgoraj ne. Čakamo, kdaj bo sestavila oba konca proge. Vedno ima enega dobrega, drugega ne. Manjka ji še malo agresivnosti, premalo aktivno se odpelje. S kilometri bo tudi to dobila," je po tekmi dejal glavni trener slovenske ženske smučarske reprezentance v hitrih disciplinah Aleš Brezavšček.

Mariborčanka je dobro izkoristila postavitev lastnega trenerja. Nastopila je kot četrta tekmovalka na startu, ob prihodu v cilj pa jo je zgolj pet stotink sekunde ločilo od prevzema vodstva. "Ne bi dejal, da sem ji s postavitvijo olajšal vožnjo. Postavil sem po mojem mnenju takšno postavitev, kakršen naj bi tudi bil superveleslalom, da ni na pol smuk, temveč je to hiter veleslalom. Švicarji in Nemci so bili zadovoljni, Avstrijci tudi, Američani pa mislim, da nekoliko manj," je povedal Brezavšček.

Takšne postavitve že dolgo ni bilo

"Glavni trener ameriške reprezentance mi je za postavitev čestital še pred tekmo, po tekmi vprašanje... Ne, kje pa, vsi so bili zadovoljni, rekli so, da ni bilo že dolgo časa takšne postavitve. Med trenerji je bilo opaziti kar nekaj nasmeškov, kako se je tekma razpletla. Lindsey se je malce napačno lotila proge, preveč po smukaško, na vrhu je bila strašno hitra, ko pa se je proga obrnila v strmino v bolj tehnično, veleslalomsko zahteven del, je zamudila, premalo agresivno šla v ovinek, preveč po smukaško. Lara je pa šla danes res dobro in je pokazala, da zna. Tudi Lindsey na koncu tekme ni imela nobenih pripomb na postavitev, vsi zadovoljni, vsi srečni," je še dejal Brezavšček.

"Potrudil sem se, da sem progo postavil čim bolj po smukaški, saj je bilo tam utrjeno, očiščeno in preparirano. Čisto stoodstotno pa se nisem mogel držati. Nekaj ovinkov izven proge je popustilo. Na koncu je bilo težko. Teren je tehnično zahteven, proga se je predrla," je razmere opisal slovenski trener.

Pogoji za nastop so bili danes zelo zahtevni, saj so se temperature dvignile visoko nad ničlo, slaba vidljivost pa je še dodatno otežila amortiziranje vseh malih grbin na progi. Druga slovenska predstavnica Vanja Brodnik, ki se je v soboto s startno številko 41 še zavihtela med dobitnice smukaških točk, se je tokrat kot 50. na startu uvrstila na 40. mesto. Brodnikova je v soboto z 22. mestom osvojila svoje prve točke na smukih za svetovni pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.