Lisac: "Maccabiju smo šli na roko!"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Izraelski Maccabi je pred to sezono pristal na triletno igranje v jadranski ligi. Do 6. oktobra, ko večina tekmecev sploh še ne bo stopila na parket, bo odigral že tri tekme. Zaradi posebnega statusa Izraelcev naj bi bili v nekaterih klubih nezadovoljni. Direktor lige ABA Roman Lisac je mnenja, da ni tako.
Oglej si celoten članek

"Maccabi ima specifično prednost pred drugimi, ker je igranje v jadranski ligi zanj velik napor. Od doma bo odhajal že ob sredah, saj ima ob četrtkih evroligaške tekme, nato se bo ob sobotah pomeril v ligi ABA, ob ponedeljkih pa ga čakajo tekme njihovega državnega prvenstva," je dejal Roman Lisac. V času Evrolige bo tako Maccabi po gostujočih tekmah igral v gosteh tudi na prostoru nekdanje Jugoslavije, po domačih dvobojih pa bo v Tel Avivu pričakal tudi tekmeca iz lige ABA. "Poskušali smo iti Maccabiju na roko, da do začetka Evrolige združi nekaj tekem in jih odigra v pospešenem ritmu. Podobno je bila sicer denimo iz sobote na nedeljo prestavljena tudi ena izmed tekem Heliosa, ko potuje v Srbijo. Ne bo se mu treba vračati v Domžale, v torek ima že naslednji dvoboj v gosteh," je o prilaganju klubom dejal direktor lige.

V četrtek bo Maccabi sicer v tretji tekmi že gostil Cibono, ta pa se bo v nedeljo v prvem kolu pomerila z Radničkim. "Vsega skupaj ni bilo lahko urediti. Tu je milijon kombinacij. Ciboni smo uredili polet iz Izraela v Beograd in ne v Zagreb. Velik napor je, da se vse reči uredijo tako, da je bolj udobno vsem klubom. Tako velikim kot malim," je še povedal Lisac. Da bi bili v drugih klubih morda nezadovoljni, ne ve nič: "Pritožil se ni nihče. O tem nimam nikakršnih informacij. Če smo v ligi želeli imeti Maccabi, je bilo treba nekatere reči vzeti v zakup. To je jasno tudi klubom. Če želijo gostiti Maccabi in pri tem imeti polno dvorano, se je treba tudi nekoliko potruditi. Za Izraelce je to sicer velik projekt, njihovo igranje v jadranski ligi stane dva milijona dolarjev."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.