Šport > Košarka
11 ogledov

Lisac: "Maccabiju smo šli na roko!"

Roman Lisac ne verjame, da je sodnik košarkarju Partizana dejal, naj ne skrbi, k Žurnal24 main
Izraelski Maccabi je pred to sezono pristal na triletno igranje v jadranski ligi. Do 6. oktobra, ko večina tekmecev sploh še ne bo stopila na parket, bo odigral že tri tekme. Zaradi posebnega statusa Izraelcev naj bi bili v nekaterih klubih nezadovoljni. Direktor lige ABA Roman Lisac je mnenja, da ni tako.

"Maccabi ima specifično prednost pred drugimi, ker je igranje v jadranski ligi zanj velik napor. Od doma bo odhajal že ob sredah, saj ima ob četrtkih evroligaške tekme, nato se bo ob sobotah pomeril v ligi ABA, ob ponedeljkih pa ga čakajo tekme njihovega državnega prvenstva," je dejal Roman Lisac. V času Evrolige bo tako Maccabi po gostujočih tekmah igral v gosteh tudi na prostoru nekdanje Jugoslavije, po domačih dvobojih pa bo v Tel Avivu pričakal tudi tekmeca iz lige ABA. "Poskušali smo iti Maccabiju na roko, da do začetka Evrolige združi nekaj tekem in jih odigra v pospešenem ritmu. Podobno je bila sicer denimo iz sobote na nedeljo prestavljena tudi ena izmed tekem Heliosa, ko potuje v Srbijo. Ne bo se mu treba vračati v Domžale, v torek ima že naslednji dvoboj v gosteh," je o prilaganju klubom dejal direktor lige.

V četrtek bo Maccabi sicer v tretji tekmi že gostil Cibono, ta pa se bo v nedeljo v prvem kolu pomerila z Radničkim. "Vsega skupaj ni bilo lahko urediti. Tu je milijon kombinacij. Ciboni smo uredili polet iz Izraela v Beograd in ne v Zagreb. Velik napor je, da se vse reči uredijo tako, da je bolj udobno vsem klubom. Tako velikim kot malim," je še povedal Lisac. Da bi bili v drugih klubih morda nezadovoljni, ne ve nič: "Pritožil se ni nihče. O tem nimam nikakršnih informacij. Če smo v ligi želeli imeti Maccabi, je bilo treba nekatere reči vzeti v zakup. To je jasno tudi klubom. Če želijo gostiti Maccabi in pri tem imeti polno dvorano, se je treba tudi nekoliko potruditi. Za Izraelce je to sicer velik projekt, njihovo igranje v jadranski ligi stane dva milijona dolarjev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.