Litija spravila na kolena Nizozemce

Foto: futsal.si
Foto: futsal.si
V tekmi 2. kola turnirja Lige prvakov v futsalu je Litija premagala nizozemski Eindhoven s 5:2 (1:2). V drugi tekmi dneva je Dinamo Moskva premagal grško Athino s z 9:1. Litijani se bodo v zadnjem kolu v nedeljo pomerili še z Moskovčani. Slovenski prvak ima še vedno obilo možnosti, da se prebije med 16 najboljših v Evropi.
Oglej si celoten članek

Že pred prvo tekmo drugega dne je vodstvo tekmovanja četrtkovo tekmo med Dinamom in Eindhovnom (na terenu so bili sicer boljši Moskovčani s 5:1) registrirala s 5:0 v korist Nizozemcev. Pri Dinamu je namreč igral tudi Brazilec Elias Teixeira Vinicius, ki je na zadnji tekmi prejšnje sezone, ko je bil še član druge ekipe, prejel rdeči karton in bi moral prisilno počivati. Brazilca so danes kaznovali še z dvema tekmama prepovedi nastopanja, Nizozemci pa so imeli nenadoma odlično izhodišče pred tekmo z domačini, saj je Litija prvi dan iztržila le točko proti grški Athini 90.

Litija je tokrat tekmo začela v zasedbi Mile Simeunovič, Dejan Simič, Damir Pertič, Igor Osredkar, v vratih je bil Damir Puškar. Tekmec z Nizozemske je pokazal, da mu je zmaga proti Dinamu dala še dodatnih moči. V tretji minuti so prvič izigrali litijsko obrambo, v peti je bilo 0:1. Simeunoviču je v sredino ušel Adil Zouthane in neubranljivo zabil. Po šestih minutah so Litijani le vzpostavili ravnotežje, nevarni so bili Osredkar, Mehič in Fetič, Pantiča je zadel vratnico.

Domači so nadaljevali ofenzivo, a žoga ni našla poti v nizozemsko mrežo. Še več, v 18. minuti je Allouch zadel za 0:2. Domači strateg Horvat se je odločil za tvegano potezo. V igro je poslal igralca-vratarja Osredkarja, ki je v 19. minuti že zadel za 1:2. To je bil tudi končni rezultat prvega dela.

V drugem polčasu so večinoma napadali Litijani. V 24. minuti je izenačil Pertič. V 26. minuti se je izkazal Puškar, ki je mojstrsko obranil strel El Allouchija. V 30. minuti so domači ljubitelji futsala dvakrat skočili na noge. Najprej je z leve matiral Grimmeliusa Fetič, potem pa v naslednjem napadu še Osredkar. Gostom ni preostalo drugega, kot da vzeli minuto odmora, ki pa ni pomagala. V 36. minuti je piko na i postavil Pertič za vodstvo 5:2.

Kvalifikacijski turnir za Ligo prvakov, 2. kolo:

Litija
: Eindhoven 5:2 (1:2)
0:1 Zouthane (5), 0:2 Alouch (18), 1:2 Osredkar (19), 2:2 Pertič (24), 3:2 Fetič (30), 4:2 Osredkar (30.), 5:2 Pertič (36.).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.