Litovci po slovenski poti

Foto: EPA Litva, ZDA Foto: EPA Litva, ZDA Foto: EPA Litva, ZDA Foto: EPA Litva, ZDA Foto: EPA Litva, ZDA Foto: EPA Litva, ZDA Foto: EPA Litva, ZDA Foto: EPA Jonas Valenčiunas
Prvi finalist svetovnega prvenstva je po pričakovanjih ameriška reprezentanca. Ta se bo za naslov pomerila z boljšim iz dvoboja med Srbijo in Francijo.
Oglej si celoten članek

Litovski košarkarji so prehodili podobno pot kot Slovenci v četrtfinalnem obračunu z Američani. Evropski podprvaki so se v prvem polčasu dobro upirali četi trenerja Mika Krzyzewskega, po prvi četrtini so tako zaostajali za pet točk, ob polčasu pa je bilo 43:35 v korist zvezdnikov iz lige NBA. A tudi v tretji četrtini se je ponovila zgodba iz četrtfinalnega obračuna med ZDA in Slovenijo.

Američani so agresivno zaigrali v obrambi, po nekaj ukradenih žogah in hitrih protinapadih prišli do lahkih košev, prednost pa je bila iz minute v minuto večja. Tudi Litovcem se je načrt igre povsem porušil in vprašanje o zmagovalcu je bilo hitro rešeno. Že v zadnji minuti tretjega dela ige so tako ameriški košarkarji prvič povedli za 30 točk (76:46).

Za razliko od Slovencev četa Jonasa Kazlauskasa ni povsem obupala, v četrti četrtini so še igrali nekateri njeni najboljši posamezniki. Razlika v točkah je tako predvsem po zaslugi Jonasa Valančiūnasa ostajala približno enaka. Na koncu se je dvoboj v korist Američanov končal z rezultatom 96:68.

Kyrie Irving je pri zmagovalcih dosegel 18 točk, dve več od Jamesa Hardena in Klaya Thompsona. Po 15 točk sta za Litovce zbrala Mindaugas Kuzminskas in Valančiūnas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.