Šport
18 ogledov

Litovci po slovenski poti

Litva, ZDA
1/8
EPA
Prvi finalist svetovnega prvenstva je po pričakovanjih ameriška reprezentanca. Ta se bo za naslov pomerila z boljšim iz dvoboja med Srbijo in Francijo.

Litovski košarkarji so prehodili podobno pot kot Slovenci v četrtfinalnem obračunu z Američani. Evropski podprvaki so se v prvem polčasu dobro upirali četi trenerja Mika Krzyzewskega, po prvi četrtini so tako zaostajali za pet točk, ob polčasu pa je bilo 43:35 v korist zvezdnikov iz lige NBA. A tudi v tretji četrtini se je ponovila zgodba iz četrtfinalnega obračuna med ZDA in Slovenijo.

Američani so agresivno zaigrali v obrambi, po nekaj ukradenih žogah in hitrih protinapadih prišli do lahkih košev, prednost pa je bila iz minute v minuto večja. Tudi Litovcem se je načrt igre povsem porušil in vprašanje o zmagovalcu je bilo hitro rešeno. Že v zadnji minuti tretjega dela ige so tako ameriški košarkarji prvič povedli za 30 točk (76:46).

Za razliko od Slovencev četa Jonasa Kazlauskasa ni povsem obupala, v četrti četrtini so še igrali nekateri njeni najboljši posamezniki. Razlika v točkah je tako predvsem po zaslugi Jonasa Valančiūnasa ostajala približno enaka. Na koncu se je dvoboj v korist Američanov končal z rezultatom 96:68.

Kyrie Irving je pri zmagovalcih dosegel 18 točk, dve več od Jamesa Hardena in Klaya Thompsona. Po 15 točk sta za Litovce zbrala Mindaugas Kuzminskas in Valančiūnas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.