Šport
33 ogledov

G. Dragić: "Če bi lahko zavrtel čas nazaj ..."

Prihod košarkarske reprezentance Katarina Ponjavić
Ob povratku slovenskih košarkarjev v domovino je pred mikrofone predstavnikov sedme sile prvi stopil kapetan Goran Dragić in strnil vtise po uvrstitvi med najboljših osem reprezentanc na svetu.

Kako ob povratku v domovino ocenjujete nastope slovenske izbrane vrste?
Svetovno prvenstvo se je z naši strani kar v redu zaključilo. Če bi lahko zavrtel čas nazaj, bi se želel še enkrat pomeriti z Litvo, vendar smo se konec koncev na vseh tekmah potrudili po najboljših močeh. Seveda je prisoten grenak priokus, saj nam je ponovno malenkost zmanjkalo do zmagovalnega odra.

Glede na sestavo reprezentance in nihanja v igri je uvrstitev v četrtfinale bržkone lep dosežek?
Nihanja v naši igri so bila razumljiva. Ekipa pač mora dozoreti. V preteklosti so slovenski dres nosili številni izkušeni košarkarji, ki pa se niso uspeli zavihteti tako visoko. V zadnjih letih se redno uvrščamo med najboljših šest ekip na velikih tekmovanjih in na takšne rezultate smo lahko ponosni.

Ste pričakovali uvodno serijo zmag v skupinskem delu?
Prvi del v Las Palmasu smo odigrali na visokem nivoju, vse skupaj pa smo kronali z lepo zmago proti Dominikanski republiki s katero smo se prebili med osem najboljših reprezentanc na svetu. Sledila je tekma proti Američanom, na kateri se je na nek način videla realna slika razmerja moči med dvema reprezentancama. Pokazali so, da so veliko boljši od nas.

Kaj je za vas osebno največji plus tega Mundobasketa?
Zelo sem vesel, da smo v reprezentanci dobili nekaj kakovostnih mladih košarkarjev, ki bodo v prihodnosti nosilci igre in to je v bistvu največji dosežek. Seveda smo opazili številne slovenske navijače na Kanarskih otokih in v Barceloni, ki so pripravili odlično vzdušje. Predvsem v Barceloni je bil pogled na zeleno obarvano tribuno fascinanten.

Veliko je govoric o prestopu brata Zorana v ligo NBA. Kaj lahko poveste na to temo?
Zoran je zelo blizu prestopa v ligo NBA. Vse bo odvisno od pogovorov med njim in zainteresiranimi klubi. Za njegove usluge se zanima tudi Phoenix. V tem trenutku je o tej temi še nehvaležno govoriti.

Ste med prvenstvom pogrešali družino?
Ob prihodu domov bom najprej objel otroka in ženo, z domačimi pa sem se v glavnem pogovarjal o družinskih zadevah. Dogajanja v Sloveniji med prvenstvom nismo posebej pozorno spremljali, saj smo bili povsem osredotočeni na treninge in tekme. Domače hrane nisem preveč pogrešal, saj mi španske specialitete zelo ustrezajo. Nad prehrano v času svetovnega prvenstva nimam nobenih pripomb, saj so organizatorji za te zadeve odlično poskrbeli.

Komentarjev 1
  • markus 17:46 11.september 2014.

    Nimam nič proti Dragiču. Saj je dober igralec, vendar daleč od top igralca. Zaenkrat še daleč. V ključnih trenutkih tekme z Litvo Slovenija ni imela igralca, ki bi prevzel odgovornost nase in zadel koš. Lahko me spljuvate, vendar če bi ...prikaži več se jaz celo življenje ukvarjal s košarko, s sedmim mestom nikakor ne bi mogel biti zadovoljen. Njegov efekt na SP pa je bil praktično ničen. Bil je sicer najboljši strelec, a hkrati tudi izgubil ogromno žog in vnašal nervozo v naše vrste že med tekmami v predtekmovanju. Baje se tudi z Zdovcem oba Dragiča ne razumeta najboljše. Mi rabimo igralca tipa Parker, ali pa takšnega, kot je bil tisti mladi Francoz včeraj proti Špancem, ko je hladnokrvno zadeval, ko je bilo najbolj potrebno. Saj se trudita oba Dragiča, to jima ne morem očitati, vendar v tej želji po tem, da se izkažeta, prepogosto pregorita. Vsaj v reprezentančni vrsti. V klubu služi starejši Dragič milijone in verjamem, da se mu roka takrat ne sme tolikokrat zatresti.