Šport
9 ogledov

"Američani so bili premočni"

Prihod košarkarske reprezentance
1/8
Katarina Ponjavić
"Morali smo čakati na letališču v Barceloni, zato se vsem, ki so prišli na Brnik, opravičujem za zamudo," je nekaj minut po pristanku letala s slovenskimi košarkarji pojasnil Zoran Dragić.

Letalo z dragocenim tovorom je na brniškem letališču pristalo z enourno zamudo, na njem pa ni bilo selektorja Jureta Zdovca, ki je iz Barcelone poletel v London. Glavni tarči novinarjev sta bila tako brata Dragić, ki sta bila tudi na svetovnem prvenstvu glavna protagonista v slovenski izbrani vrsti.

"Lahko smo zadovoljni z uvrstitvijo v četrtfinale. Seveda nam je žal poraza proti Litvi, vendar smo kljub temu dobro opravili s skupinskim delom na Kanarskih otokih. V osmini finala smo uspešno opravili svojo nalogo še proti Dominikanski republiki, tekma proti Američanom pa je na nek način razkrila realno stanje, čeprav smo v prvem polčasu prikazali solidno igro," je nastope slovenske reprezentance ocenil kapetan Goran Dragić.
 
Mlajši brat Zoran je med vrsticami razkril, da bi se lahko v bližnjji prihodnosti preselil v ligo NBA, s predstavami v Španiji pa je bolj ali manj zadovoljen: "Američani so bili pač premočni. Gre za izjemno fizično pripravljene košarkarje, ki so nam povzročali obilo preglavic v skoku. V drugem polčasu smo bili nemočni, malce pa se presenečen, da nismo poskusili s cono. Po bolečem porazu z Litvo smo v osmini finala zbrali moči in prišli do pomembne zmage s katero smo se uvrstili med osem najboljših in potrdil, da sodimo med najboljše reprezentance."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.