Šport
22 ogledov

V NBA ponoreli za Zoranom

Zoran Dragić James Harden Slovenija ZDA Mundobasket četrtfinale EPA
Kopica klubov iz lige NBA naj bi že stopila v stik z mlajšim od bratov Dragić.

Severnoameriški klubi lahko v svoje vrste zvabijo Zorana Dragića do 5. oktobra. Kasneje se bo za člana prvoligaša iz Malage že začelo tekmovanje v španskem prvenstvu. V novi pogodbi, ki jo je Zoki podpisal z Unicajo, je zapisano, da lahko predčasno odide v ligo NBA, a bo po letu dni njegova odkupnina znašala že 750.000 evrov. Zdaj naj bi bila precej manjša.

Po odličnih predstavah na svetovnem prvenstvu naj bi bili favoriti za sklenitev sodelovanja z mlajšim od bratov Dragić klubi Indiana Pacers, Sacramento Kings, odlično bratsko navezo pa si želijo združiti tudi pri Phoenix Suns. Ameriški mediji poročajo tudi o zanimanju ekip Dallas Mavericks, Miami Heat, Orlando Magic in San Antonio Spurs.

Zoran Dragić je na SP v Španiji v povprečju v svojo statistiko vpisal po 12,9 točk, štiri skoke in 1,3 podaje na tekmo. Bil je drugi strelec in skakalec slovenske reprezentance, z 1,4 ukradene žoge in 0,7 blokade na dvoboj pa je bil najboljši Slovenec.

Komentarjev 10
  • radsemastimzmesom 22:08 11.september 2014.

    "Bom iskren. Oba Dragiča sta precenjena igralca. To moram priznati." - tole si ti napisal, torej si ti, kot laik to ocenil. Kot sem že napisal, tvoje mnenje šteje nula koma josef. Da boš pa razumel, kako stvari v realnosti ...prikaži več zgledajo, ti bom poskusil razložiti po zdravi kmečki logiki:tudi če daš Messija npr. v ekipo NK Ljubljana Bežigrad 2005, ta ekipa nikoli v sanjah ne bo premagala FC Salzburga, kaj šele kakšno boljšo ekipo. Kar pa ne pomeni, da je Messi slab igralec. Da sta zgubila veliko žog? Nekaj sta jih res izgubila ja, vendar to zato, ker sta oba liderja reprezentance in sta morala prevzeti odgovornost, ker je pač drugi niso upali/znali/bili sposobni prevzeti zaradi določenih limitacij. Če bi brata Dragič in D. Lorbek imeli ob sebi vsaj približno enakovredne soigralce, bi bila igra in posledično rezultati BISTVENO boljši. Tukaj ciljam na Vidmarja, Lorbka, upokojenega Bokija, ... A kogar ni, brez njega je potrebno igrati.

  • markus 17:31 11.september 2014.

    Stav pa ne igram. Takole mimogrede. Me ne zanimajo.

  • markus 17:30 11.september 2014.

    Primitivec si ti, ker jaz nisem komentiral tvojega komentarja, ampak članek, če še nisi opazil. Kolikor efekta sta naredila oba Dragiča na tem SP, toliko sta tudi škode. Se pravi njun efekt je praktično ničen. A ti veš ...prikaži več sploh, koliko žog pomembnih, ko so je tekma tudi proti Litvi lomila, sta izgubila? Očitno ne. Ne klobasaj neumnosti. Vem, kaj pomeni MIP - most improved player, ampak to je meni bolj tako tako. Za reprezentanco nikoli ne pokažeta tistega, kar bi morala in česa sta sposobna.Jaz navijam za Slovenijo, ne tam za eno NBA ekipo. Saj spremljam NBA, vendar da bi navijal za kako moštvo, to pa ravno ne. Meni je Slovenija domovina in največ, zdaleč največ mi pomeni, če se športniki izkažejo v nacionalnih barvah. Vse ostalo mi ni toliko pomembno. V klubu dejansko delata zase in za svoj mošnjiček.